VIDEO Jelgavā pie piemiņas memoriāla apglabāti mājdzīvnieki. Vai tas ir legāli?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maliflower73/Shutterstock

Jelgavā blakus Otrā pasaules kara upuru piemiņas vietai kāds ir ierīkojis kaķu atdusas vietu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Pārtikas un veterinārā dienestā (PVD) norāda, ka mājdzīvniekus nav atļauts apglabāt blakus memoriālam vai cilvēka kapavietai.

Normatīvie akti paredz trīs legālas iespējas, kā likvidēt mirušu mājdzīvnieku. Pirmā ir apbedīt to specializētās kapsētās. Otrā - dzīvnieka līķi kremēt.

Dzīvnieku kapsētas "Citi medību lauki" īpašnieks Kristaps Rūķītis stāsta, ka, dzīvnieku kremējot, tā īpašnieks atpakaļ saņem pīšļus. Ir pieejamas dažādas urnas, taču jāpievērš uzmanība, vai pakalpojuma sniedzējs ir legāls.

Trešā legālā iespēja atvadīties no dzīvnieka ir, to apglabājot savā īpašumā, tomēr jāņem vērā daudz būtisku faktoru.

Piemēram, tam, lai dzīvnieka īpašniekam pašam pieder zeme, kurā lolojumdzīvnieku apglabā, un tā nebūtu publiski pieejama. Tāpat kapa vieta nedrīkst atrasties tuvu daudzīvokļu ēkām, līķis jāaprok vismaz metra dziļumā, kā arī šī vieta nedrīkst atrasties blakus ūdenstilpēm. Pats uz savas zemes, apbedot mīluli, nedrīkst uzstādīt arī pieminekli.

Ja kāds savā īpašumā pamana apraktus dzīvnieku līķus vai tiem speciāli ierīkotas kapavietas, PVD aicina ziņot pašvaldības policijai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu