"Kauna traips boksam." Skandalozais Fjūrijs izpelnījies asu kritiku no potenciālā pretinieka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas boksa vadošais supersmagā svara cīkstonis Žilei Žeņs sarunā ar "Standart Sport" veltījis asu kritiku slavenajam Taisonam Fjūrijam.

Kā zināms, Fjūrijs nākamo cīņu aizvadīs pret bijušo UFC smagā svara čempionu Fransisu Nganū. Iepriekš izskanēja runas par slavenā brita tikšanos ar tautieti Entoniju Džošua vai arī Ukrainas boksa spīdekli Oleksandru Usiku.

Tieši cīņa pret Usiku būtu ievērības cienīga, jo šajā duelī pirmo reizi vairāk nekā 20 gadu laikā tiktu noskaidrots supersmagā svara čempions. Tā vietā Usiks augusta beigās cīnīsies ar Danielu Dubuā, bet Fjūrijam, kā jau minēts, pretim stāsies Nganū, kuram šī būs profesionālā boksa debija.

Žeņs uzskata, ka Fjūrijs apzināti izvairās no potenciāli sarežģītām cīņām.

"Fjūrijs izvairījās no Džošua un Usika. Viņš izvairījās cīnīties ar kādu, kuram vispār nav pieredzes. Nganū ir amatieris. Jā, viņš ir UFC čempions un es viņu cienu, bet cīnīšanās ringā ir pavisam cits stāsts. Tāpēc uzskatu, ka Taisons ir kauna traips boksam," norādīja Žeņs.

Žeņs, kuram šobrīd pieder Pasaules Boksa organizācijas (WBO) supersmagā svara čempiona tituls, atklāja, ka viņa pārstāvji komunicē ar Fjūrija komandu par potenciālo cīņu. Tieši Fjūrijam pieder WBO supersmagā svara čempiona josta.

"Bijām tuvu cīņas organizēšanai. Es ticu, ka šī cīņa notiks šā vai tā," sacīja Žeņs.

40 gadus vecais Žeņs savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 25 uzvaras, piedzīvojot vienu zaudējumu un vienu reizi cīnoties neizšķirti.

Savukārt 34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu