"Tik daudz muļķību esmu izdarījusi." Vaikule par atteikšanos no sapņa par Brodveju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Leģendārā dziedātāja Laima Vaikule "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" pastāstīja, kāpēc atteikusies no daudzām karjeras iespējām savā dzīvē, tostarp no sapņa par lomu Brodvejā.

Vaikule strādājusi daudz kur pasaulē, tostarp ASV. Viņa stāsta, ka pats svarīgākais māksliniekam ir saņemt līgumu, kāds arī viņai pašai bijis. "Es braucu uz Japānu. Man piedāvāja daudzus koncertus – vienkārši man tas nebija vairs aktuāli tāpēc, ka es saslimu tajā laikā. Es sapratu, ka man vairs tas nav vajadzīgs, jo svarīgāk bija būt mājās – redzēt mammu, redzēt māsas, būt kopā ar radiņiem. Man tas bija svarīgāk. Tā karjera vairāk nebija tik interesanta."

Visu mūžu Vaikule sapņojusi uzstāties Brodvejā, jo strādā tieši tādā žanrā. "Strādāju Kārnegiholā, man bija savs solokoncerts, un bija atnācis viens amerikāņu producents, kas taisni saistīts ar Brodveju," atminas dziedātāja. 

"Viņš atbrauca uz koncertu un pēc koncerta mani sagaidīja un piedāvāja lomu "Mata Hari" Brodvejā. Un tas viss vairs man nebija interesanti."

Dziedātāja min likteni, kas vairākkārt viņas mūžā spēlējis lielu lomu. "Tas, par ko es visu mūžu sapņoju, pēc tam, kad beidzās mani sapņi par medicīnu, mūzikā – kas varēja būt labāks? Strādāt ar labākajiem pasaules muzikantiem, strādāt Brodvejā kopā ar baletu – es to visu varēju. Mani tik ļoti mīlēja," viņa stāsta, piebilstot: "Vispār tik daudz muļķību es esmu izdarījusi."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu