VIDEO Netīro veļu ved mazgāt uz Bausku. Rīgas bērnudārzos īpatnēja veļas mazgāšanas sistēma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Rīgas bērnudārzos netīrā veļa vairs netiek mazgāta uz vietas, bet gan tiek vesta mazgāšanai uz citām pilsētām, piemēram, Cēsīm un Bausku. Šāda darba organizēšana pārsteigusi arī dārziņu darbiniekus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Anita jau ilgāk nekā trīsdesmit gadus strādā bērnudārzā par auklīti, gadu laikā piedzīvotas dažādas situācijas, taču nu kādi jaunumi darbiniekus pavisam pārsteiguši. No darba atbrīvota līdzšinējā veļas mazgātāja, kurai norādīts, ka turpmāk veļa tiks mazgāta Cēsīs.

No šā gada sākuma Anitas dārziņā regulāri viesojas privāta uzņēmuma darbinieki, kuri savāc netīro gultas veļu, dvieļus un citu veļu, lai vestu mazgāt uz Cēsīm. Darbinieki bijuši pārsteigti par šādu darba organizēšanu un savstarpējās sarunās nebeidza slēpt sašutumu.

Galvaspilsētas pirmsskolas izglītības iestādes iedalītas piecās priekšpilsētās, kur katrā izsludināti iepirkumi. Centra un Ziemeļu rajona dārziņu veļu mazgāšana Cēsīs izmaksā visdārgāk (1,65 eiro par kilogramu), vislētāk Kurzemes un Zemgales priekšpilsētas dārziņu veļu mazgā Bauskā (1,16 eiro par kilogramu). Latgales (1,50 eiro par kilogramu) un Vidzemes (1,39 eiro par kilogramu) priekšpilsētas palagi tiek uzfrišināti Rīgā.

Dārziņos gan saglabās veļas mašīnas, lai pieslapināto gultas veļu nevajadzētu glabāt līdz nākamajai veļas dienai.

Līgumi slēgti uz gadu ar iespēju pagarināt uz trīs gadu periodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu