VIDEO Vientuļajai māmiņai Rēzeknē atsaka pašvaldības dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: KieferPix/Shutterstock

Kādai vientuļajai mātei Rēzeknē draud palikšana bez mājvietas, jo Rēzeknes pašvaldība atteikusies viņai piešķirt dzīvokli, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Mārītes dzīve nemaz nav bijusi viegla. Viņa vienatnē audzina 10 mēnešus vecu zīdaini un divarpus gadus vecu bērnu, jo bērnu tēvs ģimeni pametis. 

Video: "Bez Tabu" sižets

Tāpat sievietei uzgrūsti parādi par dzīvokli, kurā abi iepriekš dzīvojuši. Alimentus, ko vajadzētu maksāt tēvam, Mārīte saņem no Valsts Uzturlīdzekļu garantiju fonda. 

Mārīte zīdaiņa dēļ nevar strādāt, oficiāla darba viņai pēdējo gadu laikā nav bijis. Sieviete viena pati cenšas nomaksāt dzīvokļa parādus, uz rokas paliek tikai graši. 

Mārītei ar abiem bērniem no dzīvokļa jāizvācas septembrī.

Nesagaidot pašvaldības atbalstu, Mārīte sociālajā tīklā "Facebook" uzrunāja Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču pēc palīdzības. Savukārt Bartaševičs atbildējis, ka dzīvoklis ģimenei nepienākas, jo neviens no viņiem Rēzeknē nav deklarēts piecus gadus.

Raidījumam "Bez Tabu" Bartaševičs norādīja, ka "noteikumi visiem vienādi" un uz pašvaldības dzīvokli var pretendēt tikai ar piecu gadu deklarāciju. 

Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa norādīja, ka šī ir krīzes situācija, kurai pakļauti arī mazi bērni, tāpēc pašvaldība nedrīkst vilcināties ar palīdzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu