Valsts prezidenta balvā vieglatlētikā augstvērtīgāko rezultātu sasniedz Rūta Kate Lasmane

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūta Kate Lasmane
Rūta Kate Lasmane Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vieglatlēte Rūta Kate Lasmane sestdien Valmierā sasniedz augstvērtīgāko rezultātu Valsts prezidenta balvā vieglatlētikā, kamēr vienlaikus notiekošajā Baltijas komandu čempionātā pirmo vietu izcīnīja Igaunijas sportisti.

Sievietēm trīssoļlēkšanā Lasmane uzvarēja ar rezultātu 14,02 metri. Šis sniegums Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") punktu tabulas vērtē deva 1119 punktus, kas bija augstvērtīgākais rezultāts abās sacensību dienās. Latviete savu labāko rezultātu sasniedza piektajā mēģinājumā, pārspējot otrās vietas ieguvēju lietuvieti Ainu Grikšaiti par 21 centimetru.

Otrs augstvērtīgākais sacensību rezultāts padevās Latvijas soļotājam Arnim Rumbeniekam, kurš 10 000 metru soļošanā uzvarēja ar finiša laiku 40 minūtes un 30,45 sekundes un tika pie 1106 punktiem.

200 metru sprintā pirmās vietas ieņēma Latvijas sprinteri, sieviešu konkurencē uzvaru svinot Guntai Vaičulei (23,46 sekundes), kamēr vīriešu konkurencē ātrākais bija Oskars Grava (20,92 sekundes). Arī 800 metru skrējienā labāko rezultātu sasniedza Invida Mauriņa, kura finišēja divās minūtēs un 7,48 sekundēs.

Latvijai tika uzvara arī 5000 metru skrējienā, vīriešu konkurencē, pirmo vietu izcīnot Edgaram Šumskim (14:36,55), 400 metru barjersprintā ātrākais bija Dmitrijs Ļašenko (51,64 sekundes), Elvijs Misāns ar 15,18 metriem ieņēma pirmo vietu trīssoļlēkšanā un kārtslēkšanā labākais rezultāts padevās Valteram Kreišam (5,36 metri).

Igaunijas sportisti sestdien uzvarēja 800 metru skrējienā vīriešiem, 400 metru barjersprintā un augstlēkšanā sieviešu konkurencē, kā arī 5000 metru soļošanā dāmu konkurencē, kamēr Lietuva tika pie pirmajām vietām 5000 metros sievietēm un diska mešanā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Sacensību noslēdzošajā disciplīnā 4x400 metru jauktajā stafetē ātrākie bija Lietuvas skrējēji, bet otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma Igaunija un Lietuva.

Baltijas komandu čempionātā pirmo vietu ar 279 punktiem ieņēma Igaunija, kamēr Latvija ar 268 punktiem izcīnīja otro vietu un trešajā pozīcijā ar 245 punktiem bija Lietuva.

Jāņa Daliņa stadionā norisinās 29. Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības, kas vienlaikus ir arī 60. Baltijas valstu komandu čempionāts.

Kopš 1995.gada Valsts prezidenta balvas izcīņa ir vienas no vērienīgākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Baltijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu