Politiski represētie: kāpēc vēl neviens nav saukts pie atbildības par komunistiskā režīma noziegumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Politiski represētajiem nav saprotams, kāpēc vēl arvien nav noticis komunistiskā režīma Nirnbergas tribunāls, 24. Latvijas politiski represēto personu salidojumā Ikšķilē pauda Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

Viņš savā uzrunā izteica pateicību par okupācijas varas pieminekļu novākšanu, īpaši atzīmējot "Pārdaugavas monstru". Tikmēr Valkā, Valmierā, Dienvidkurzemes novada Virgas pagastā un Ogres novada Tīnūžu pagastā šogad labiekārtotas piemiņas vietas politiski represētajiem.

Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājam ar kolēģēm no valdes 14.jūnijā bijusi iespēja būt Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā un piedalīties komunistiskā režīma upuru piemiņas ceremonijā, informēja Kaļķis. Ceremonijas laikā pirmo reizi notika no Baltijas valstīm deportēto personu vārdu lasījumi, kuru ievadīja EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

Savā uzrunā Strasbūrā Kaļķis akcentējis, ka politiski represētajiem nav saprotams, kāpēc vēl arvien nav noticis komunistiskā režīma Nirnbergas tribunāls, kāpēc par noziegumiem pret cilvēci vēl neviens nav saukts pie atbildības. "Krievijas agresīvais iebrukums Ukrainā traģiski apliecina, ka bez vēstures patiesības izpratnes atdzimst totalitārā ideoloģija," pauda Kaļķis.

Šodien politiski represēto personu salidojumā Kaļķis savā uzrunā aicinās ar klusuma brīdi pieminēt mirušos politiski represētos. Represēto personu skaits Latvijā pēc statistikas datiem uz šī gada sākumu ir sarucis par 660 personām un palikuši mazāk par 9000 politiski represēto.

Jau vēstīts, ka šodien Ikšķilē notiek politiski represēto personu salidojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu