Šveicietes Brunnere/Hiberli triumfē Eiropas čempionātā pludmales volejbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Šveices duets Nīna Brunnere/Tanja Hiberli sestdien Vīnē kļuva par Eiropas čempionēm pludmales volejbolā.

Šveicietes, kuras turnīrā bija izsētas ar pirmo numuru, finālā ar 2-0 (21:12, 21:13) pārliecinoši uzvarēja Spānijas pāri Daniela Alvaresa/Tanja Moreno (11.).

Brunnere un Hiberli titulmaču bija sasniegušas arī pagājušajā gadā, taču viņām finālā zaudējumu sagādāja latvietes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras pērn izcīnīja savu otro Eiropas čempiontitulu.

Savukārt sestdien cīņā par bronzu Vācijas pludmales volejbolistes Laura Ludviga un Luisa Lipmane (18.) ar 2-1 (21:14, 18:21, 15:11) bija pārākas pār šveicietēm Anuka Veržē-Deprē/Žoana Mēdere (5.).

Jau ziņots, ka Latvijas duets Graudiņa un Samoilova, kuras bija izsētas ar septīto numuru, Eiropas meistarsacīkstēs nepārvarēja astotdaļfinālu, kurā ar 0-2 zaudēja spānietēm Danielai Mendosai un Tanjai Moreno (11.), noslēdzot turnīru dalītā devītajā vietā.

Pirms tam latvietes G apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 piekāpās ukrainietēm Valentīnai Davidovai un Jevgeņijai Bajevai (26.), bet pēc tam ar 2-0 pārspēja Polijas duetu Jagodu Gruščinsku/Aleksandru Vahoviču (10.). Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas duets ar 2-0 pieveica māsas Dorinu un Ronju Klingeres no Austrijas (8.).

Graudiņa un Samoilova, kuras triumfēja Eiropas meistarsacīkstēs arī 2019.gadā, bija vienīgās Latvijas pārstāves šajā turnīrā.

Svētdien Eiropas čempionāta medaļas tiks sadalītas vīriešu konkurencē.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Vīnē norisināsies līdz 6.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu