Latvijas U-16 basketbolisti Eiropas čempionāta pirmajā mačā piedzīvo zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola bumba. Ilustratīvs attēls.
Basketbola bumba. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas U-16 vīriešu basketbola sestdien Skopjē Eiropas kadetu čempionāta pirmajā spēlē piedzīvoja neveiksmi.

Latvieši pirmajā D apakšgrupas mačā ar rezultātu 60:94 (10:21, 16:24, 14:22, 20:27) piekāpās vienaudžiem no Polijas.

Helmuts Petrovičs guva 17 punktus un bija rezultatīvākais Latvijas valstsvienībā, Ralfs Rudusāns pievienoja 13 punktus un sešas bumbas zem groziem, kamēr Roberts Freidenfelds izcēlās ar pieciem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Bartošs Lazarskis.

Nākamajā divās dienās D apakšgrupā latviešiem būs jācīnās arī ar Serbijas un Grieķijas jaunajiem basketbolistiem. Savukārt astotdaļfinālā trešdien būs jācīnās ar kādu no C grupas komandām - Vāciju, Izraēlu vai Spāniju.

Sagatavošanās laikā latvieši aizvadīja pārbaudes spēles ar Gruzijas U-16 izlasi (80:73, 74:81), startēja turnīrā Turcijā, kur zaudēja mājiniekiem (71:78), Vācijai (54:81) un Beļģijai pagarinājumā (69:79), kā arī Baltijas kausa izcīņā Rīgā piekāpās Igaunijai (58:61), Lietuvai (40:96) un Vācijai (53:73).

No 12 izlases spēlētājiem Spānijas klubu sistēmās trenējušies Adrians Andijs Andževs, Gunārs Grīnvalds, Iļja Kurucs un Helmuts Petrovičs.

Latvijas kadetu izlasi vada Agris Galvanovskis, kuram asistē Mārtiņš Tīss, Ainārs Tomašs un Normunds Lišiks.

Latvijas U-16 vīriešu izlases kandidāti:

Adrians Andijs Andževs, Gunārs Grīnvalds (abi - Madrides "Real", Spānija), Markuss Sipko, Markuss Toms (abi - "Bertānu Valmieras basketbola skola"), Helmuts Petrovičs (Badalonas "Joventut", Spānija), Renārs Jasāns, Roberts Freidenfelds (abi - "Rīga"/"Centrs"), Enzo Ābele ("Rīga"/"Basketbola klase"), Iļja Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Ralfs Rudusāns, Toms Birste, (abi - "Rīga"/DSN), Markus Berkolts ("Cēsis").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu