VIDEO Prasa papildu finansējumu četru katastrofu pārvaldības centru būvniecībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) apsver pārtraukt līgumu ar SIA "ReRe būve", kas prasa papildu finansējumu četru katastrofu pārvaldības centru būvniecības pabeigšanai, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) "Panorāma".

LTV klāsta, ka divi jūnijā atklātie centri Priekulē un Iecavā vēl neesot pabeigti, bet objektos Ilūkstē un Dagdā būvdarbi apstājušies jau pusotru mēnesi. Katastrofu pārvaldības centru izbūve ieilgusi arī Saulkrastos, Rūjienā, Aizputē un Kandavā. Kopumā astoņiem katastrofu pārvaldības centriem pirmais būvniecības pabeigšanas termiņš bija 15. maijs.

Video: LTV sižets

NVA skaidro, ka Priekulē un Iecavā atklāto centru ēkas joprojām nav pilnībā nodotas ugunsdzēsējiem un policistiem, jo būvnieks tās nav aprīkojis ar iekārtām ugunsdzēsēju ekipējuma žāvēšanai. Lai pabeigtu šo un vēl divu citu būvniekam uzticēto centru būvniecību, "ReRe būve" pasūtītājam prasījusi papildu 200 000 eiro.

"Panorāma" vēsta, ka "ReRe būve" lūgta nākamnedēļ iesniegt papildu informāciju par darbu izpildi pie esošajiem noteikumiem, ja tas nenotiks, firmu brīdinās par līguma pirmstermiņa izbeigšanu. Pērn oktobrī būvniekam jau izmaksāta prasītā summa par sadārdzinājumu 1,4 miljonu eiro apmērā. Līdzīgi būvizmaksu sadārdzināšanas dēļ papildu finansējumu prasījis arī uzņēmums SIA "Zeng", kas būvē vēl citus četrus katastrofu pārvaldības centrus.

Izņemot objektu Rūjienā, kur radās problēma ar gruntsūdeņiem, par kavēšanos Saulkrastos, Kandavā un Aizputē uzņēmumam "Zeng" jāmaksā līgumsods.

Būvniecība tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem.

Kā ziņots, būvniecības noslēguma fāzē patlaban ir arī katastrofu pārvaldīšanas centri Kandavā, Aizputē, Saulkrastos, Dagdā, Ilūkstē un Rūjienā. Tos plānots atklāt tuvāko mēnešu laikā. Būvdarbus veic SIA "Rere Būve" un SIA "Zeng". Būvniecība tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem.

Patlaban sākts līgumu slēgšanas process par nākamo katastrofu pārvaldības centru projektēšanu un būvniecību Liepājā, Daugavpilī, Madonā, Līvānos, Salacgrīvā, Viļānos un Alsungā. Vēl trīs katastrofu pārvaldības centru būvniecībai Tukumā, Talsos un Alūksnē izsludināts atkārtots iepirkums.

SIA "Rere būve" reģistrēta 2014.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,03 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Apgrozījums 2021.gadā bija 9,73 miljoni eiro, zaudējumi 109 006 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Didzis Putniņš un Ainārs Pauniņš.

Savukārt SIA "Zeng" reģistrēta 2005.gadā, pamatkapitāls 142 000 eiro. Apgrozījums 2021.gadā bija 6,86 miljoni eiro, peļņa 3339 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma īpašnieki ir Ksenija Mlikova un Gatis Zonbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu