Saņemti teju 60 izsaukumi par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien līdz plkst.14 saņēmis 59 izsaukumus uz spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, informēja VUGD.

Pēdējā stundā vairāki izsaukumi saņemti arī no Rīgas un citām vietām Latvijā, tomēr joprojām lielākais izsaukumu skaits ir no Dobeles un Tukuma novada.

Lielākajā daļā izsaukumu koks ir nokritis uz ceļa braucamās daļas, bet pienāk arī ziņojumi par to, ka vairākām ēkām ir norauti jumti.

Lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, uz izsaukumiem Dobeles novadā reaģē arī apkārtējo novadu ugunsdzēsēji, kā arī iesaistīti ugunsdzēsēji, kas atrodas no dienesta pienākumu izpildes brīvajā laikā.

Reaģēšana uz izsaukumiem notiek, izvērtējot iespējamo bīstamību un apdraudējumu iedzīvotājiem, kā arī izsaukumu saņemšanas secībā.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai Latviju šodien sasniedzis pērkona negaiss ar krasam vēja brāzmām, atsevišķos rajonos ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krusu. Bojājumus elektrotīklā radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibens izlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi.

Līdz pat vēlam vakaram ir izsludināts oranžais pērkona negaisa brīdinājums valsts austrumu daļā un sarkanais brīdinājums valsts rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu