Visvairāk izsaukumu par vētras postījumiem saņemti no Rīgas, Latgales un Zemgales

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras postījumi. Ilustratīvs attēls.
Vētras postījumi. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien un naktī uz otrdienu saņēmis nedaudz vairāk par 300 izsaukumiem uz spēcīgā vēja un negaisa radīto postījumu vietām, un visvairāk izsaukumu saņemts no Rīgas, Latgales un Zemgales.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, precīzs saņemto izsaukumu skaits būs zināms nedaudz vēlāk, tomēr visvairāk darba glābējiem bija līdz vakardienas vakaram, bet pēc plkst.20 izsaukumu skaits samazinājās.

Apmēram 50 gadījumos VUGD palīdzība nemaz nebija nepieciešama - kokus novāca iedzīvotāji pašu spēkiem vai citi seku likvidēšanas darbos iesaistītie dienesti. Lielākajā daļā gadījumu vēja lauzti koki bija nokritušu uz ceļa braucamās daļas. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī, lai kokus novāktu no automašīnām un ēku jumtiem. Dobeles novadā vairākām mājām vējš bija norāvis jumtus.

Visvairāk izsaukumu saņemts Rīgā, Latgalē un Zemgalē, bet pašvaldību līmenī glābēji visbiežāk izbraukuši uz negaisa postījumu vietām Rīgas pilsētā, Daugavpils pilsētā un Dobeles novadā.

Pirmie izsaukumi uz Dobeles novadu tika saņemti dažas minūtes pirms pusdienlaika. Pēc tam par postījumiem iedzīvotāji ziņoja arī no Tukuma novada. Pēc plkst.14 strauji pieauga izsaukumu skaits no Rīgas un tai tuvākajiem novadiem. Savukārt vakarpusē visvairāk izsaukumu tika saņemts no Latgales un Vidzemes. Jaunu izsaukumu pieteikumu skaits samazinājās pēc plkst.20, informēja Gribuste.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu