VIDEO "Jo tālāk braucām, jo trakāk palika." Sprindžuks komentē vētras postījumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras nodarītie postījumi.
Vētras nodarītie postījumi. Foto: Lita Millere/LETA

“Tas bija emocionāli smags brauciens. Jo tālāk braucām, jo trakāk palika,” intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” stāstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, komentējot vētras nodarītos postījumus Dobelē un Tērvetē.

Pēc Sprindžuka sacītā, smagi cietusi Kroņauce, Tērvete, Bukauši, Lejasstrazdi, Gardene, kā arī postījumi nodarīti tūkstošiem mājsaimniecību.

Video: "900 sekunžu" sižets

Daudzviet dzīvojamām ēkām norauti jumti, gāzti koki, sabojātas ēku fasādes, un izsisti logi. 

“Pašvaldībām jāsāk ar sociāli neaizsargātām grupām un tālāk jāskatās, ko darīt citiem. Ļoti daudzi jau vakar bija uz jumtiem un kaut ko laboja. Domāju, ka daļa saimniecību tiks galā. Lielākā daļa jumtu ir daļēji bojāti, kurus vēl var labot,” norādīja ministrs.

Ministrs spriež, ka būs nepieciešams sniegt plašu atbalstu mājsaimniecībām un valdībai būs jālemj, kā to organizēt. Viņš norādīja, ka pašvaldībām vajadzēs izvērtēt, kam visvairāk nepieciešama palīdzība un kādā mērogā. 

Cietušajiem iedzīvotājiem Sprindžuks ieteicis nodarītos bojājumus fiksēt fotogrāfijās, jo lielā darba apjoma dēļ pašvaldības darbinieki, visticamāk, pie visiem aizbraukt novērtēt sekas nevarēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu