Dobeles novada Lejasstrazdos vētra norāvusi ēku jumtus un nolauzusi kokus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras postījumi Dobeles novadā. Ilustratīvs attēls
Vētras postījumi Dobeles novadā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Vingris/TVNET GRUPA

Vakar Dobeles novadā negaiss un vētra gājusi pāri Lejasstrazdiem, noraujot ēku jumtus un nolaužot kokus.

Lejasstrazdu bērnunama pagalmā nolauzts liels vītols, bet blakus esošo daudzstāvu namu pagalmā vienādā augstumā - apmēram pusotru metru virs zemes - nolauztas rindā augošas egles.

Bērnunama darbinieces pastāstīja, ka krusa Lejasstrazdos neesot bijusi, tikai ilgstošs negaiss un ļoti stiprs vējš. Automašīnas tikai sagadīšanās dēļ novietotas attālāk, tādēļ nav cietušas. Darbinieki kopā ar bērniem vērojuši koku gāšanos pa logiem. Stiprākās vēja brāzmas esot novērotas ap pusdienlaiku, apmēram plkst.12.

Blakus dzīvojamai ēkai ne vien norauts jumts, bet arī iebrucis skurstenis, līdz ar to trīsstāvu ēkas kāpņu laukumiņā redzama liela peļķe - lietus lijis tieši kāpņu telpā.

Vēja postījumus tika sākts nokopt jau vakar, koki jau sazāģēti mazākos gabalos un novākti no ceļu braucamās daļas. Norauto jumtu šīfera plāksnes savāktas, bet visstiprāk cietušās mājas pagalmā redzama kaudze ar ķieģeļiem un citiem gružiem no sabrukušā skursteņa un jumta.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

Visvairāk izsaukumu glābēji saņēmuši Rīgā, Latgalē un Zemgalē, bet pašvaldību līmenī visbiežāk izbraukuši uz negaisa postījumu vietām Rīgas pilsētā, Daugavpils pilsētā un Dobeles novadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu