Fjūrija tēvs: Cīņa pret Usiku notiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā britu boksera Taisona Fjūrija tēvs Džons intervijā "YouTube" kanālu "Seconds Out" pauda pārliecību, ka ilgi gaidītā supercīņa pret Oleksandru Usiku kādā brīdī tomēr notikšot.

Potenciālajā Usika un Fjūrija duelī tiktu noskaidrots supersmagā svara absolūtais čempions, jo abiem bokseriem pieder visu lielāko boksa organizāciju čempionu jostas. Abu supersmagsvaru cīņa bija aizrunāta šā gada pirmajā pusē, tomēr finansiālu apsvērumu dēļ tā līdz šim nav notikusi.

Usiks jau augusta izskaņā cīnīsies pret Pasaules Boksa asociācijas (WBA) nozīmēto obligāto pretinieku Danielu Dubuā. Savukārt Fjūrijs oktobrī cīnīsies ar bijušo UFC smagā svara čempionu Fransisu Nganū.

Džons Fjūrijs gan uzskata, ka viņa dēls šobrīd ir noteicējs uz pasaules boksa lielās skatuves.

"Viņš [Fjūrijs] ir pasaules čempions. Viņš ir ringa karalis. Visi ceļi ved pie viņa. Ja gribi cīnīties pret Taisonu, dari to, kas jādara, - stājies rindā un pieņem izteikto piedāvājumu. Pretējā gadījumā tu tiksi atlikts uz vēlāku laiku.

Šajā karjeras stadijā Taisons dara, ko vien vēlas. Un es viņu ne pie kā nevainoju. Viņš ir nopelnījis tiesības šādi rīkoties," norāda Džons Fjūrijs.

Tiesa, Fjūriju ģimenes patriarhs uzskata, ka viņa dēla cīņa pret Usiku joprojām ir pavisam reāla.

"Viņš cīnīsies pret Usiku. Tas ir tikai laika jautājums. Esmu pārliecināts, ka viņi spēs sanākt kopā un vienoties [par cīņu]. Tas ir skaidrs. Šī cīņa noteikti notiks, šobrīd tikai nevaru pateikt, kad. Bet es zinu, ka tā notiks," sacīja Fjūrijs vecākais.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes. Līdz šim pēdējo reizi Fjūrijs savu titulu aizstāvēja aizvadītā gada decembrī, trešo reizi pārspējot Dereku Čisoru.

Savukārt 36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu