"Bija dzirdama raķete, mēģināju nokrist, bet..." Pokrovskā cietušais par Krievijas uzbrukumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Ņikuļins palīdzot cietušajiem Pokrovskā pēc pirmā uzbrukuma
Vladimirs Ņikuļins palīdzot cietušajiem Pokrovskā pēc pirmā uzbrukuma Foto: AP/Scanpix

7. augusta vakarā krievu armija uzbruka Doneckas apgabala Pokrovskai. Agresors ar "Iskander" divas reizes trāpīja pilsētas centram. Uzbrukumā miruši septiņi un ievainoti vairāk kā astoņdesmit cilvēki. Starp ievainotajiem ir arī dokumentālās filmas "20 dienas Mariupolē" varonis Vladimirs Ņikuļins, ziņo "Unian".

Policists Vladimirs Ņikuļins, dokumentālās filmas "20 dienas Mariupolē" varonis, ieradās uzbrukuma vietā, neskatoties uz to, ka viņa darba laiks bija beidzies. Viņš devās palīdzēt cietušajiem, pat apzinoties ienaidnieka otrā uzbrukuma draudus.

"Devos jau pēc darba laika... Dzirdēju, ka pilsētā noticis sprādziens, sapratu, ka cilvēkiem vajadzīga policijas palīdzība."

"Ierados notikuma vietā, palīdzēju ātrās palīdzības darbiniekiem savietot visās mašīnās cietušos."

"Bija informācija, ka varētu būt otrs trieciens. Bet, kamēr bijām klāt, bija jāpalīdz cilvēkiem."

"Jau bija dzirdama raķetes skaņa, mēģināju nokrist, bet... Raķetes fragments iedūrās man mugurā, man plaušās," sacīja vīrietis, kurš šobrīd atrodas slimnīcā.

Policists ir pārliecināts, ka par šo pārdrošo uzbrukumu jāsoda iebrucēji, kuri apzināti divreiz tēmēja uz civiliedzīvotājiem.

"Tas ir šausmīgs noziegums. Šāds noziegums nekādā gadījumā nedrīkst palikt nesodīts."

"Tas, kurš sūtīja šo raķeti pilsētas centrā, saprata, ka tur ir tikai civiliedzīvotāji," saka vīrietis.

"Lielākā daļa cietušo bija civiliedzīvotāji. Un tas, kurš uzbruka šai vietai otro reizi, ir divreiz vairāk noziedznieks. Galu galā viņi saprata, ka cietušajiem cilvēkiem tiks palīdzēts."

Vladimirs Ņikuļins no Mariupoles kopš krievu iebrukuma sākuma palika savā dzimtajā pilsētā – strādāja un palīdzēja cilvēkiem.

Pēc tam viņš aizbrauca uz citu reģiona daļu, kur arī turpināja strādāt un palīdzēt cilvēkiem. Viņa stāsts iemūžināts dokumentālajā filmā "20 dienas Mariupolē".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu