RFS futbolisti virslīgas noslēdzošajā mačā uzvar "Daugavpili"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

RFS 8. augustā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 25. kārtas noslēdzošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili", izcīnot turnīrā trešo panākumu pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā daugavpiliešus no zaudētiem vārtiem vairākas reizes glāba vārtsargs Vladislavs Kurakins, taču otrā puslaika sākumā pēc spēlētām četrām minūtēm Jānis Ikaunieks raidīja bumbu "Daugavpils" vārtos un izvirzīja vadībā Rīgas vienību.

RFS virslīgā nav zaudējusi 37 mačus pēc kārtas, kas ir garākā sērija Latvijas futbola virslīgā šajā gadsimtā. Garāka nezaudēto spēļu sērija Latvijas virslīgā ir bijusi tikai "Skonto", kad no 1993. līdz 1996.gadam komanda nezaudēja 57 spēles pēc kārtas.

Pēdējo zaudējumu virslīgā RFS piedzīvoja pagājušā gada 7.augustā, kad ar 2:3 atzina Salaspils "Super Nova" pārākumu.

RFS pirmajā aplī uzvarēja ar 5:0 un otrajā bija pārāka ar 3:1.

Sestdien 25.kārtas pirmajā mačā "Liepāja" ar 2:1 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, bet svētdien "Riga" ar 5:1 pārspēja Salaspils "Super Nova", "Auda" ar 3:0 guva virsroku pār "Jelgavu", bet "Valmiera" ar 2:1 bija pārāka pār "Metta" futbolistiem.

Turnīra tabulas līdere ar 64 punktiem 25 spēles ir "Riga", kurai seko RFS ar 61 punktu. 37 punktus guvusi "Valmiera", 36 punktus sakrājusi "Liepāja", bet 35 punkti ir "Audai". "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 26 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 23 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu