FOTO Kariņš apmeklē Dobeles novadu un uzdod ministrijām paātrināti apkopot zaudējumus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš Dobeles novadā
Krišjānis Kariņš Dobeles novadā Foto: Krišjānis Kariņš/X

Neilgi pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vizītes Dobeles novadā apskatīt postījumus 8. augustā ieradās arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Pēc vizītes smagās vētras skartajās teritorijās Kariņš uzdevis ministrijām paātrināti apkopot zaudējumus un kopā ar pašvaldībām strādāt pie atbalsta koordinēšanas un sniegšanas.

"Paldies visiem, kas nepagurstoši turpina novērst vētras sekas. Iedzīvotājiem vajadzīga palīdzība tagad."

"Esmu uzdevis ministrijām paātrināti apkopot zaudējumus un kopā ar pašvaldībām strādāt pie atbalsta koordinēšanas un sniegšanas," sociālā tīkla ierakstā vēsta Kariņš.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka no 8. augusta Dobeles novada pašvaldība sadarbībā ar vietējo pagastu pārvalžu vadītājiem aktīvi strādā pie vētras postījumu seku likvidēšanas novadā. Arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ieradās aplūkot vētras postītās teritorijas.

Pēc Dobeles novada apmeklējuma Rinkēvičs savos sociālajos tīklos komentējis pieredzēto.

"Cilvēki ir sašutuši par lēno palīdzību un koordinācijas trūkumu, sagaidu aktīvu pašvaldības un atbildīgo ministriju rīcību. Patlaban šī nav laba krīzes vadība," vēstī Valsts prezidents.

Ap plkst. 18 Dobeles novada pašvaldība ziņoja, ka Edgars Rinkēvičs ir ieradies aplūkot vētras postītās teritorijas, lai novērtētu radītās sekas, zaudējumus un iedzīvotāju vajadzības.

"Apmeklējuma laikā prezidents tikās gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan lauksaimniekiem, kuru īpašumus vētra ir postījusi visvairāk," vēsta Dobeles novada pašvaldības "Facebook" ieraksts.

"Rīt runāšu ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kurš jau šodien, nedaudz vēlāk būs šeit, lai maksimāli ātri iedarbina palīdzības programmu," solījis Valsts prezidents.

Valsts prezidents jau vakar paziņoja, ka pēc Latvijas austrumu robežas apmeklējuma dosies uz Dobeles novadu iepazīties ar spēcīgās vētras sekām.

Jau ziņots, ka Latvijā 7. augustā tika izsludināti dažādu pakāpju brīdinājumi par spēcīgu pērkona negaisu. Negaiss un krusa radīja ievērojamus postījumus daudzviet Latvijā, it īpaši Rīgā, Daugavpilī un Dobeles novadā.

Foto: Vētras postījumi Dobeles novadā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu