Briedim piedāvāta iespēja revanšēties par pērn piedzīvoto zaudējumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis nozīmēts kā nākamais kandidāts uz titulcīņu pret Džeiju Opetaiju, vēsta boksa menedžeris Mets Klarks.

Šā brīža Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) krūzeru (līdz 90,3 kg) divīzijas čempions Džeijs Opetaija cīņu nav aizvadījis kopš pagājušā gada jūlija, kad 12 raundu cīņā čempiona jostu atņēma tieši Mairim Briedim.

Opetaija šajā cīņā iedzīvojās žokļa lūzumā. Līdz ar to viņam bija jāizlaiž vairāki mēneši, lai atkoptos. Bet viņš līdz šim tā arī nav aizvadījis cīņu, jo obligātie IBF titula pretendenti tā arī nav piekrituši doties ringā pret Opetaiju.

Iepriekš bija paredzēts, ka Opetaija savu čempiona jostu aizstāvēs pret poli Mateušu Masterņaku. Šī cīņa tā arī nenotika, jo Masterņaks no tās atteicās. Tagad no dueļa pret Opetaiju atteicies arī Ričards Riakpors.

Tagad IBF ir nonākusi līdz Mairim Briedim, nozīmējot viņu kā obligāto pretendentu.

Austrālijas promotieru organizācijas "Tasman Fighters" pārstāvis Klarks skaidro, ka abām pusēm par cīņu jāvienojas līdz 8. septembrim. Ja tas nenotiks, tad par titulcīņu pret Opetaiju notiks solīšana. Tas nozīmē, ka krūzeru divīzijas bokseru promotieri varēs nākt klajā ar piedāvājumiem par konkrētu atalgojumu abiem cīkstoņiem un lielākais piedāvājums uzvarēs.

Iepriekš tika ziņots, ka Briedim 21. jūlijā Edinburgā bija iecerēta cīņa ar mazpazīstamo skotu bokseri Džonu Makalumu. Tomēr neilgi pēc tam Brieža pārstāvji pavēstīja, ka saņēmuši piedāvājumu "pasaules mēroga cīņai", līdz ar to duelis pret Makalumu tika atcelts.

Arī Briedis kopš zaudējuma Opetaijam nav devies ringā. Savas karjeras laikā viņš ir izcīnījis 28 uzvaras, piedzīvojot divus zaudējumus. Savukārt Opetaija 22 dueļos zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu