FOTO Izdzīvoja tikai četras: aizvadītajā vētrā gājušas bojā arī ļoti daudz dzērvju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Drauga spārns/Facebook.com

Pirmdien notikušajā vētrā gājis bojā arī bars dzērvju, informē Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība "Drauga Spārns". Biedrība ziņo, ka cietušo stārķu veselības stāvoklis uzlabojas.

Biedrība joprojām saņem ziņas par vētrā traumētiem stārķiem. Kopumā šobrīd atvesti 12 stārķi, taču tuvākajās dienās plānots uzņemt vēl.

"Vētras naktī, kad stārķi nonāca pie mums, tie bija apdulluši, ar brūcēm un sasitumiem, un visiem - gan tiem, kas staigāja, gan guļošajiem - pa muti un nāsīm nāca asinis. Šobrīd asiņošanas vairs nav, putni saņem nepieciešamos medikamentus un aprūpi un lēnām atlabst," teikts biedrības ierakstā.

"Drauga spārns" ziņo, ka divi stārķi nomiruši, jo gūtās traumas bija pārāk smagas.

"Bet ir arī labās ziņas - tie stārķi, kuri atbrauca pie mums guloši, jau slejas kājās un staigā. Stārķu stāvoklis šobrīd ir stabilāks, brūces ir apkoptas un lauztie spārni apbindēti, lielākā daļa putnu arī sākuši paši ēst un vairākiem ir labas cerības pilnībā atkopties, lai vēlāk atgrieztos dabā," ziņo biedrība.

Foto: Drauga spārns

Aizvakar atvestas arī četras smagi cietušas dzērves.

"Tās bija vienīgās, kuras bija izdzīvojušas no 22 dzērvju bara, pārējās gulēja mirušas... Viņu stāvoklis ir smags, visām ir ļoti pietūkušas un sasistas galvas, smagas acu traumas, ir arī dzērve, kura redzi varētu būt pavisam zaudējusi. Šobrīd izskatās, ka savvaļā nebūs palaižama neviena, un, iespējams, tām būs jāpaliek pie mums uz dzīvi," raksta "Drauga spārns". 

Foto: Drauga spārns
Foto: Drauga spārns
Foto: Drauga spārns

Konts ziedojumiem:

Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība "DRAUGA SPĀRNS"

Vienotais reg. Nr. 40008193885

Konta Nr. LV07PARX0016203270001

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka pēc pirmdien notikušās vētras Latvijā, tika saņemti vairāki izsaukumi par vētrā cietušiem un bojāgājušiem stārķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu