VIDEO Raidījums skaidro, kā un kāpēc Latvijā katru nedēļu no ģimenēm tiek nošķirti bērni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Master1305/Shutterstock

Katru nedēļu Latvijā kāds bērns tiek izņemts no ģimenes - dažreiz uz īsu brīdi, bet arī ik pa laikam uz neatgriešanos. Tas atkarīgs no vecāku spējām pielāgot savu uzvedību. Taču, par spīti tam, ka vecāki savus bērnus audzina nedrošos apstākļos, viņi atvases vienmēr gribēs turēt savā gādībā, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Ikviens gadījums, kad bērns tiek nošķirts no vecākiem, ir traumatisks gan bērniem, gan atbildīgo iestāžu darbiniekiem. 

Video: "Degpunktā" sižets

Bieži, kad Bāriņtiesa lemj par bērnu izņemšanu no ģimenes, runa ir par vecākiem, kuriem ir problēmas ar dažādām atkarībām, piemēram, alkoholu, vai narkotikām. Taču tas ne vienmēr nozīmē, ka bērns tiek fiziski iespaidots, - pamešana novārtā arī ir vardarbības izpausme. Bērnu nošķirot, iestādēm ir savi kritēriji, un tās attiecīgi rīkojas.

Krīzes centra "Dardedze" valdes locekle Laila Balode norāda, ka bērni vienmēr būs savu vecāku pusē, lai arī kāda būtu vecāku uzvedība. Viņa norāda, ka brīdī, kad bērns tiek nošķirts no ģimenes, policistam ir svarīgi viņam situāciju izskaidrot atbilstoši vecumam. 

“Darīt to, bērnu iesaistot, vai veicināt bērna dalību. Policistam ir jāspēj skaidrot, kāpēc tā notiek, cik ilgi tas būs, uz kurieni tevi vedam, kas tagad notiek, kāpēc esmu uztraucies par tevi, kāpēc tavai dzīvībai draud briesmas,” saka eksperte, uzsverot, cik būtiski policistiem ir skaidrot bērnam savas rīcības iemeslus," skaidro Balode. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu