VIDEO Lielākie ieguvēji no jaunā Ķekavas apvedceļa būs ķekavnieki, iecavnieki un baušķenieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "ReTV" sižeta

Jaunais Ķekavas apvedceļš, ko sola atklāt pēc pāris mēnešiem, Bauskas un Iecavas iedzīvotājiem ļaus Rīgā nonākt pusstundu ātrāk, bet cauri Ķekavas pilsētai vairs nekursēs tranzīta auto plūsma, ziņo "ReTV".

122 miljonus eiro vērtais apvedceļš ir lielākais privātās–publiskās partnerības projekts, kuru būvnieks uzturēs kārtībā vēl 20 gadus.

Video: "ReTV" sižets

Apvedceļa būve sākās 2021. gada nogalē, kopš tā laika autovadītājiem nākas saskarties ar satiksmes ierobežojumiem un regulārām satiksmes organizācijas maiņām. Ceļu tiek plānots atklāt oktobra vidū, pašlaik tiek pabeigta asfaltēšana un teritorijas labiekārtošana.

Apvedceļa kopgarums ir 17 kilometri, kas sevī iekļauj divas braukšanas joslas katrā virzienā 12 kilometru garumā, piecus kilometrus garu posmu ar vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Lielākie ieguvēji no jaunā apvedceļa būšot ķekavnieki, jo milzīgā auto plūsma vairs neies cauri Ķekavai. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko norāda, ka iespējamie mīnusi varētu būt kādu kafejnīcu vai tūrisma nozarē strādājošajiem, jo uzņēmumiem varētu samazināties tūristu plūsma, kas attiecīgi noved pie mazākiem ienākumiem.

Taču Žilko ir pārliecināts, ka zaudējumus kompensēs zaļās vides pieaugums.

Apvedcelš dzīvi uzlabos arī baušķeniekiem un iecavniekiem, kam ceļš uz Rīgu aizņemšot aptuveni 30 minūtes mazāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu