VIDEO Havaju salu postošajā ugunsgrēkā laupītas 55 dzīvības. Bojā gājušo meklēšana turpinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Havaju salu ugunsgrēka sekas
Havaju salu ugunsgrēka sekas Foto: Reuters/ScanPix

Sagaidāms, ka 11. augustā pieaugs bojāgājušo skaits meža ugunsgrēkā Havaju salās. Šobrīd apstiprināti 55 mirušie. Meklēšanas un glābšanas dienesti gatavojas izķemmēt vēsturiskas kūrortpilsētas pārogļojušās drupas, lai iegūtu vairāk informācijas, ziņo "Reuters".

Ugunsgrēks, kas izcēlās otrdien, pārvērtis Lahainas pilsētu gruzdošās gruvešu kaudzēs, nodedzinot 1000 ēku, sadedzinot automašīnas un tūkstošiem cilvēku atstājot bez pajumtes.

Pēc amatpersonu teiktā, šī ir lielākā dabas katastrofa štata vēsturē.

Līķu meklēšanas suņi no Kalifornijas un Vašingtonas štata palīdzēs drūmajā uzdevumā, lai atgūtu cilvēku mirstīgās atliekas no drupām, kamēr ugunsdzēsēji strādā, lai dzēstu karstos punktus un mazākus ugunsgrēkus.

Ceturtdienas vakarā ugunsgrēks tika ierobežots par 80%, paziņoja amatpersonas.

"Saprotiet to: Lahainas pilsēta šobrīd ir svēta, svēta vieta," sacīja Maui policijas priekšnieks Džons Peletjē, runājot par cilvēku mirstīgajām atliekām, kas vēl jāatgūst.

"Mums viņi ir jādabū ārā."

Papildus bezvēsts pazudušo meklēšanai amatpersonas izstrādāja plānu tikko par bezpajumtniekiem kļuvušo izmitināšanai viesnīcās un tūristu īres īpašumos.

Pašlaik uz salas darbojas četras patversmes.

Varas iestādes arī nodarbojās ar plaši izplatītu elektroenerģijas un ūdens pieejamības problēmu risināšanu. Saskaņā ar "Poweroutage.us" datiem piektdienas rītā bez elektrības bija aptuveni 11 000 māju un uzņēmumu.

Jau vēstīts, ka Maui un Lielo salu pārņēmuši postoši savvaļās ugunsgrēki. "Liela daļa no Lahainas pilsētas Maui salā ir iznīcināta, un simtiem vietējo ģimeņu ir pametuši mājas," pavēstīja Havaju štata gubernators Džošs Grīns.

Cietušie, kas guvuši apdegumus vai saelpojušies dūmus, nogādāti uz slimnīcām. Abās salās izsludināts ārkārtas stāvoklis.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien deva rīkojumu mobilizēt visus federālos resursus Havaju salās cīņai pret savvaļas ugunsgrēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu