Daugavpils Universitātē reorganizētas fakultātes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils Universitātes ēka Parādes ielā.
Daugavpils Universitātes ēka Parādes ielā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lai nodrošinātu labas pārvaldības principus un atbilstību normatīvo aktu prasībām, kā arī veicinātu docētāju un studentu sadarbību, stiprinātu izglītības kvalitāti un palielinātu zinātniski pētniecisko kapacitāti, Daugavpils Universitātē strukturālo izmaiņu rezultātā reorganizētas fakultātes.

Lēmumu par būtiskām strukturālām izmaiņām pieņēma Daugavpils Universitātes padome.

Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte tiks reorganizēta un pārveidota par Dabaszinātņu un veselības aprūpes fakultāti. Tajā būs trīs katedras: Veselības aprūpes katedra, Vides un tehnoloģiju katedra un Sporta katedra.

Reorganizējot Humanitāro, Izglītības un Vadības, Mūzikas un Mākslu, kā arī Sociālo zinātņu fakultātes, tika izveidota jauna struktūrvienība - Humanitāro un Sociālo zinātņu fakultāte. Tās struktūru veido četras katedras: Tiesību, Vadībzinātņu un ekonomikas katedra, Izglītības un psiholoģijas katedra, Valodu un literatūras katedra, kā arī Mākslu katedra.

Izveidots arī Zinātnes un biznesa sadarbības centrs, kura darbība īpaši tiks virzīta uz pētniecisko attīstību un sadarbību ar industriju, un Doktorantūras skola, kas veicinās doktorantu profesionālo izaugsmi, uzlabos pētnieciskā darba kvalitāti, kā arī iesaistīs studentus zinātniskās darbībās un mudinās turpināt studijas doktorantūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu