"Liepāja" uzvar "Daugavpils" futbolistus un pakāpjas uz trešo vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" futbolisti
"Liepājas" futbolisti Foto: Aiga Veisa

"Liepāja" sestdien savā laukumā ar diviem Luisa Paulu Ilariu jeb Dodo gūtiem vārtiem atspēlējās un svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgā 26. kārtas mačā.

"Liepāja" mājās ar 2:1 (0:1) pieveica "Daugavpili".

Viesi vadībā izvirzījās 18.minūtē, kad pēc Dāvja Cucura piespēles vārtus guva Viljams Mukvele.

Puslaika vidū pēc divu futbolistu divcīņas ar VAR sistēmas palīdzību tika pētīts, vai mājinieks Mamē Tins nav tīšām uzkāpis Valerija Lizunova kājai, taču videoatkārtojums par to neliecināja, un Tins nenopelnīja pat dzelteno kartīti.

Puslaika kompensācijas laikā tiesnesis Edgars Maļcevs pēc divu spēlētāju kritiena viesu soda laukumā vēlreiz devās skatīties videoatkārtojumu un uz "Daugavpils" vārtiem piesprieda 11 metru soda sitienu, ko kompensācijas laika sestajā minūtē realizēja Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo, panākot 1:1.

84.minūtē pēc Lakmena Gilmora centrējuma no kreisās puses vārtu priekšā par bumbu ar viesu aizsargiem cīnījās Danila Patijčuks un Dodo, kurš ar niecīgu pieskārienu ievirzīja bumbu vārtos.

Liepājnieki pēdējās trijās spēlēs pirms sestdienas mača virslīgā nebija piedzīvojuši zaudējumu, spēlējot 1:1 ar "Metta" un "Auda" un ar 2:1 uzvarot "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Daugavpilieši cīņās ar vadošā trijnieka komandām ar 1:0 viesos pamanījās apspēlēt čempioni "Valmieru", bet pēdējās spēlēs ar 0:3 atzina līdervienības "Riga" un ar 0:1 - vicelīderes RFS pārākumu.

Abās iepriekšējās šīs sezonas spēlēs ar 1:0 un 2:1 bija uzvarējusi "Liepāja".

Plkst.18 Tukuma pilsētas stadionā "Tukums 2000"/"Telms" uzsāka spēli ar "Auda" vienību, tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Svētdien 26.kārta noslēgsies ar spēlēm "Valmiera" - "Jelgava", RFS - Salaspils "Super Nova" un "Riga" - "Metta".

Turnīra tabulas līdere ar 64 punktiem 25 spēles ir "Riga", kurai seko RFS ar 61 punktu. 39 punktus 26 mačos guvusi "Liepāja", 37 punktus 24 cīņās sakrājusi "Valmiera", bet 35 punkti ir "Audai". "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 26 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti 26 mačos, "Tukums 2000"/"Telms" - 23 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem 24 cīņās.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu