Basketbola slavas zālē uzņemti trīs Eiropas basketbolisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas basketbolisti Dirks Novickis, Pau Gasols un Tonijs Pārkers 12. augustā Springfīldā, ASV, tika uzņemti Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā Basketbola slavas zālē.

Dalasas "Mavericks" komandu pārstāvējušais vācietis Novickis 2007.gadā kļuva par pirmo Eiropā dzimušo spēlētāju, kurš atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko basketbolistu.

Tajā pat gadā Pārkers aizveda Sanantonio "Spurs" līdz NBA čempiontitulam un kļuva par pirmo eiropieti, kurš saņēmis finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Savukārt spānis Gasols 2002.gadā, tobrīd pārstāvot Memfisas "Grizzlies", kļuva par pirmo ārpus ASV augušo basketbolistu, kurš saņēmis sezonas labākā debitanta balvu.

No bijušajiem spēlētājiem Basketbola slavas zālē šogad uzņemts arī trīskārtējais NBA čempions Dveins Veids un sešus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) titulus izcīnījusī Bekija Hemona.

Tāpat slavas zālē uzņemts "Spurs" komandu līdz pieciem čempiontituliem aizvedušais treneris Gregs Popovičs, kurš joprojām turpina strādāt savā arodā. No treneriem viņiem pievienojušais arī Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) strādājušie Džīns Kīdijs, Deivids Hikstons, Gerijs Blērs un Džīns Bess.

Slavas zālē uzņemta arī 1976.gada olimpisko spēļu vicečempione ASV sieviešu basketbola izlase, kā arī Džims Valvano, kurš basketbolā bija kā spēlētājs, treneris, žurnālists un motivētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu