JV negatavojas Kariņa vietā premjera amatam virzīt citu kandidātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem, kurā pārrunāja valdības koalīcijas veidošanas gaitu.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem, kurā pārrunāja valdības koalīcijas veidošanas gaitu. Foto: Lita Millere/LETA

"Jaunā vienotība" (JV) neesot izskatījusi iespēju Krišjāņa Kariņa vietā premjera amatam virzīt kādu citu politiķi, intervijā TV3 norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

"Mēs šādu iespēju neesam izskatījuši," teica Ašeradens, atsaucoties uz Kariņa teikto, ka vislabākā būtu četru partiju koalīcija.

"Mēs strādāsim, lai panāktu maksimāli plašu koalīciju," skaidroja Ašeradens.

Ceturtdien, 17.augustā, Kariņš plāno informēt Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču par iespējamās jaunās valdības modeli.

"Apvienotais saraksts" (AS) un (NA) piektdien nolēma neatsaukties uz Kariņa aicinājumu pēcpusdienā tikties jaunās valdības veidošanas neformālajās sarunās. AS un NA savukārt atzīmē, ka gatavi par pašreizējās valdības darbu runāt ierastajā koalīcijas sanāksmē pirmdien.

Kā ziņots, Kariņš paziņojis, ka sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Šodien sarunas par jauno koalīciju notikušas ar "Progresīvajiem" un ZZS.

Uz jaunām tikšanās reizēm par topošās valdības izveidi šodien tika aicinātas arī AS un NA, taču atteicās nākt.

Kariņš reizē norādījis, ka tagad nedemisionēs, jo netaisās "mest plinti krūmos", kā daži sagaidot.

Jau vēstīts, ka, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas, taču AS un NA šodien šo piedāvājumu noraidīja. Tāpēc premjers paziņoja par jaunas valdības veidošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu