Britu tūristi arvien biežāk interesējas par Latviju, nevis Dienvideiropu. Kāpēc?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tūrists Rātslaukumā.
Tūrists Rātslaukumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Britu tūristi šovasar izvēlas arvien biežāk apmeklēt Ziemeļeiropas valstis, nevis iepriekš iecienītos siltos galamērķus Eiropas dienvidu daļā. Iemesls – dabas katastrofas.

Tūrisma aģentūras novērojušas milzīgu intereses pieaugumu par ceļojumiem uz vēsākām valstīm augustā, tostarp Dāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Somiju, Latviju un Nīderlandi, ziņo portāls "Dailymail".

Populārās atpūtas ceļojumu rezervēšanas vietnes "Expedia.com" dati liecina, ka, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, par 34 % ir palielinājies viesnīcu pieprasījums Kopenhāgenā.

Arī Oslo reģistrēts 45% pieaugums, savukārt Stokholmā viesnīcu meklējumi augustā pieauguši par 29%. 

Atsaucoties uz "Expedia.com" datiem, portāls ziņo, "ka Rīgā, kur šovasar gaisa temperatūra sasniedza + 27 grādus, salīdzinot ar Spānijā reģistrētajiem +45 grādiem, ir vērojams 47% pieaugums.

Lidojumu meklētājs "KAYAK" paziņoja par līdzīgiem novērojumiem, proti, Amsterdama ir kļuvusi par visvairāk meklēto brīvdienu ceļojumu galamērķi šajā augustā un septembrī.

Desmit populārāko galamērķu vidū ir arī Dublina, Belfāsta un Stokholma. Vienīgais no sarakstā iekļautajiem "karstajiem" vasaras brīvdienu galamērķiem ir Stambula.

"Visit Finland" paziņojuši, ka lidojumu rezervācijas uz Somiju no Londonas no jūlija līdz septembrim ir palielinājušās par 23 %, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, savukārt lidojumu rezervācijas no Ņūkāslas ir palielinājušās par 28 %.

Jau ziņots, ka Eiropas dienvidu daļa šosezon ir piedzīvojusi trīs spēcīgus karstuma viļņus. Dažviet Grieķijā, Itālijā, Francijā un Spānijā temperatūra sasniegusi +45 grādus.

Pasaulē lielākās brīvdienu ceļojumu kompānijas TUI izpilddirektors pagājušajā nedēļā prognozēja, ka Beļģija un Polija varētu kļūt par nākamajiem populārākajiem galamērķiem britu tūristiem, kuri vēlas izvairīties no ekstrēmiem karstumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu