Krievijas reģiona eksministrs lūdzis politisko patvērumu ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV karogs. Ilustratīvs foto.
ASV karogs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas Komi republikas bijušais lauksaimniecības un patēriņa tirgus ministrs Deniss Šaronovs, pēc tam kad mobilizācijas sākumā saņēmis pavēsti no kara komisariāta, devies uz ASV, kur lūdzis politisko patvērumu, vēsta medijs RTVI.

Medijs pievērsis uzmanību kādam video platformas "YouTube" kanālā "Новые американцы" ("Jaunie amerikāņi"), kurā tā varonis stāsta, ka Krievijā bijis ministrs, bet emigrējis uz ASV.

Ar seju atpazīšanas programmas palīdzību žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka video varonis ir 48 gadus vecais Šaronovs.

Sarunā ar RTVI eksministrs apstiprināja, ka ierakstā redzams viņš.

"Es sāku saņemt signālus, ka palikt Krievijā nav droši, un kad 2022.gada oktobrī ieradās no kara komisariāta manā reģistrācijas adresē nodot pavēsti, man neatlika nekas cits, ko darīt. Kaut arī vecuma ziņā, principā, nebija tā, ka es atbilstu," RTVI sacīja Šaronovs.

"Man nekas cits neatlika, kā pamest valsti," viņš piebilda.

Šaronovs nolēmis doties uz valsti, kas cilvēkus neizdod Krievijai.

"Un vienīgā vieta, kā man šķiet, no kuras neizdod [Krievijai], kur tevi nevar kaut kā iegāzt un deportēt, ir ASV. Tāpēc es nonācu šeit," skaidroja eksministrs.

Ministra amatu viņš zaudējis pēc konflikta ar reģiona līderi Vladimiru Uibu, bet 2022.gada oktobrī viņš saņēmis pavēsti no kara komisariāta.

Tas bijis pēdējais piliens. Bijušais ministrs tad aizbraucis uz ASV un lūdzis tur politisko patvērumu.

Savienotajās Valstīs Šaronovs strādā par kravas auto šoferi.

Komi republikas lauksaimniecības un patēriņa tirgus ministra amatu Šaronovs ieņēmis no 2020. gada decembra līdz 2022.gada janvārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu