Kur veldzēties karstākajā vasaras dienā? Ūdens temperatūras peldvietās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki tveicīgajā vasaras dienā atpūšas jūrmalā pie Mangaļsalas.
Cilvēki tveicīgajā vasaras dienā atpūšas jūrmalā pie Mangaļsalas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas peldvietās siltākais ūdens ir Bābelītī, kur tas uzsilis līdz +23 grādiem, informēja galvaspilsētas pašvaldībā. Plkst.9 ūdens temperatūra Kauguros un Majoros bija tikai +10 grādi, Bulduros - par grādu augstāka, liecina Jūrmalas pludmales glābšanas dienesta veiktie mērījumi.

Ķīpsalas peldvietā ūdens temperatūra ir + 21 grāds.

Ķīšezera un Lucavsalas peldvietās ūdens temperatūra ir +20 grādi, Rumbulas peldvietā ūdens iesilis līdz +19 grādiem.

Daugavgrīvas un Vakarbuļļu pludmalēs ūdens temperatūra jūrā ir +16 grādi. Savukārt visvēsākais ūdens ir Vecāķu pludmalē, kur ūdens temperatūra ir tikai +15 grādi.

Rīgā kopumā ir astoņas oficiālās peldvietas - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelīša ezerā, Ķīpsalā, Ķīšezerā, kā arī Lucavsalā un Lucavsalas līcī.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra pie Daugavgrīvas mola svārstās ap +17 grādiem, Skultes un Salacgrīvas ostā tā ir nepilni +20 grādi, savukārt Mērsragā un Rojas ostā - attiecīgi +12 un +13 grādi.

Kolkā ūdens temperatūra sasniedz +18 grādus, Ventspils un Liepājas ostā tā ir par grādu augstāka.

Lielākajā daļā upju un ezeru ūdens temperatūra no rīta ir +17..+22 grādi.

Jau ziņots, ka karstuma un intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu