Krievija par "nevēlamu" pasludina Polijā dibināto organizāciju "Par brīvu Krieviju"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Par brīvu Krieviju" 2022. gadā rīkotais pikets
"Par brīvu Krieviju" 2022. gadā rīkotais pikets Foto: forfreerussia/X

Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūra par "nevēlamu" atzinusi Polijā reģistrēto organizāciju apvienību "Par brīvu Krieviju", ziņo medijs "Meduza".

Ministrijas paziņojumā teikts, ka "šīs organizācijas ideoloģiskās veidotājas ir Anastasija Sergejeva un Marija Harmasta, kuras aizbēga uz Poliju un kļuva par ES valstu rezidentiem".

Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka Sergejeva un Harmasta "ievelk krievus brīvprātīgo bataljonu rindās kā daļu no Ukrainas bruņotajiem spēkiem".

Ziņojumā teikts, ka organizācijas dibinātājas "nāk klajā ar asi pret Krieviju vērstu retoriku" un "kopā ar opozīcijas pārstāvjiem, kas pameta Krieviju, rīko teatrālas un politiskas akcijas Rietumu sabiedrībai, lai piesaistītu uzmanību un naudu."

Biedrības "Par brīvu Krieviju" mājaslapa šobrīd nav pieejama. No arhīvos glabātās informācijas izriet, ka organizācija dibināta 2014. gadā un par savu mērķi pasludinājusi "īstenot projekts, kuru mērķis ir palīdzēt demokrātiskai kustībai Krievijā, informējot par problēmām un aktivitātēm Krievijā, piedāvājot starpkultūru dialogu, izglītības programmas un veicinot Krievijas demokrātiskās kustības konsolidāciju Eiropā”.

"Nevēlamo" organizāciju saraksts Krievijā pastāv kopš 2015. gada. Biedrība "Par brīvu Krieviju" kļuvusi par 105. organizāciju, kurai Krievijas varas iestādes piešķīrušas šo statusu.

Par sadarbību ar "nevēlamām" organizācijām Krievijas likumdošana paredz kriminālatbildībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu