"Goda ģimenes" kartes īpašniekiem iespēja bez maksas iziet ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu lidostā "Rīga"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bagāžas pārbaude lidostā. Attēls ilustratīvs.
Bagāžas pārbaude lidostā. Attēls ilustratīvs. Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

"Goda ģimenes" apliecības īpašnieki ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu lidostā "Rīga" varēs izmantot bez maksas, informēja lidostas pārstāvji.

Lidosta "Rīga" ir iesaistījusies Latvijas Goda ģimeņu programmā un piedāvā Goda ģimenes programmas dalībniekiem bez maksas izmantot ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu, dodoties ceļā no Rīgas.

Pasažieriem, kuriem ir "Goda ģimenes" apliecība - "3+ Ģimenes karte", tā jāuzrāda ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktā kopā ar iekāpšanas talonu un personas dokumentu, norāda pārstāvji.

Tāpat Goda ģimenes programmas dalībnieki var doties lidostas ekskursijā ar 10% atlaidi no pamatcenas.

Apliecību "Goda ģimene" izsniedz Sabiedrības integrācijas fonds daudzbērnu ģimenēm, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un ģimenēm, kuras aprūpē bērnu ar invaliditāti vai pilngadīgu personu, kura nav sasniegusi 24 gadu vecumu un kurai noteikta I vai II grupas invaliditāte.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostas apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 57,923 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021. gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 307 682 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Pērn lidostā "Rīga" tika apkalpots kopumā 5,381 miljons pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, taču par 31% mazāk nekā 2019. gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu