VIDEO "Likmes ir augstas." Pārgalvīgajiem šoferiem, kuri riskē pie dzelzceļa pārbrauktuvēm, no soda tupmāk būs grūti izbēgt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Martyn Jandula/Shutterstock

VAS "Latvijas dzelzceļš" gatavojas uzstādīt jaunas kameras pie dzelzceļu pārbrauktuvēm, lai no soda nevarētu vairs izbēgt tie pārgalvīgie šoferi, kas traucas pāri pārbrauktuvei, kad luksofors jau rāda aizliedzošo signālu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Imantas dzelzceļa stacijas uzraudze stāsta, ka katru dienu ir lieciniece situācijām, kad transportlīdzekļu šoferi apzināti palielina braukšanas ātrumu, kad pārbrauktuves luksofors rāda aizliedzošo signālu. Dažreiz pat autovadītāji ietriecas barjerā un paliek iestrēguši uz sliedēm.

"Ir barjerai dažādi defekti bijuši. Varbūt ne katru maiņu, bet ir," stāsta dzelzceļa stacijas uzraudze.

"Latvijas dzelzceļa" galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners norāda, ka riskēt ar savu un vilciena pasažieru dzīvību ir pārāk augsta samaksa, lai ietaupītu pāris minūtes.

"Likmes ir augstas. Ja notiek sadursme, izredzes autovadītājiem tikt cauri sveikā ir mazas," saka Zvaners.

"Latvijas dzelzceļš" sola uzstādīt jaunas kameras, kuras piefiksē numura zīmi pārkāpuma laikā un bildi sūta uz iecirkni, tāpēc izbēgt bez soda vairs nebūs iespējams.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu