Aptauja: Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt, uzvarētāji būtu "Progresīvie", "Saskaņa" un JV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt, to līderi būtu partijas "Progresīvie", "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (JV), liecina pēc "Saskaņas" pasūtījuma pētījuma aģentūras SKDS šogad jūlijā veikta Latvijas pilsoņu aptauja.

Jautāti, kāda būtu viņu izvēle, ja rīt notiktu Rīgas domes vēlēšanas, 10,8% respondentu atzīst, ka balsotu par "Progresīvajiem". Otrajā vietā ierindotos "Saskaņa", par kuru sliecas balsot 9,7% aptaujas dalībnieku, kam ar 9,5% balsu sekotu JV.

Nedaudz mazāks atbalsts Rīgā ir partijām "Latvija pirmajā vietā" (LPV) (7,3%) un "Stabilitātei" (6%). Vēl 5% barjeru pārsniegtu Nacionālā apvienība (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Pārējās partijas aptaujā nesasniedza pat 2,5% atbalstu.

Katram piektajam jeb 20,8% aptaujāto nespēja sniegt konkrētu viedokli, savukārt 12,3% aptaujāto atzina, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Pārrēķinot iegūtos rezultātus tā, lai tie uzrādītu tikai savu izvēli izdarījušo respondentu atbildes, "Progresīvie" varētu rēķināties ar 16,2% lielu atbalstu, "Saskaņa" - 14,5%, JV - 14,2%, LPV - 10,9%, "Stabilitātei" - 9%, NA - 8,3%, ZZS - 7,9%.

Pētījums veikts laikā no 8. līdz 17.jūlijam, iedzīvotājus aptaujājot gan ar tiešas intervijas, gan ar interneta aptaujas starpniecību. Aptaujā kopumā piedalījās 1805 Latvijas pilsoņi, savukārt atbildes par Rīgu balstītas 578 respondentu atbildēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu