VIDEO Koalīcijas partneri Rīgas domes priekšsēdētāja amatam virza Vilni Ķirsi

Ziņa papildināta 10.36
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis
Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Par jauno Rīgas domes priekšsēdētāju jaunizveidotā Rīgas domes koalīcija virzīs Vilni Ķirsi, apstiprināja vicemērs Edvards Ratnieks. 

Uzrunājot domes deputātus, Ķirsis uzsvēra, ka viņa vērtību sistēma, strādājot Rīgas domē, gadu gaitā ir palikusi nemainīga, proti, nulles tolerance pret korupciju, kā arī atbildība par saviem vārdiem un darbiem.

VIDEO: Rīgas domes jaunizveidotās koalīcijas preses konference

Runājot par sava darba prioritātēm, Ķirsis uzsvēra, ka vissvarīgākais būs ielu infrastruktūras sakārtošana, esošo lielo būvniecības projektu pabeigšana un jaunu projektu īstenošana.

Otrs svarīgākais darbs ir jaunu mājokļu būvniecības veicināšana, jo tieši tas ir iemesls, kādēļ pēdējos gados Rīgas iedzīvotāju skaits ir samazinājies un patlaban svārstās ap 600 000 iedzīvotājiem.

Trešā būtiskā darbības joma būs investīcijas un izglītība. Ķirša ieskatā arī izglītība ir nozīmīga investīcija cilvēkos, lai viņi varētu produktīvi strādāt.

Noslēdzot savu uzrunu, mēra amata kandidāts aicināja visus deputātus sadarboties.

Jau iepriekš ziņots, ka, saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām - "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās bijušais mērs Mārtiņš Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļauti frakcijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), "Latvijas attīstībai" (LA), atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai tiks nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu