Sieviete labdarības kampaņā savāc 39 tūkstošus eiro un lielāko daļu patur sev

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ground Picture/Shutterstock

Kāda sieviete Austrālijā caur ziedojumiem tiešsaistē savākusi aptuveni 43 tūkstošus ASV dolāru (39 tūkstošus eiro), bet lielāko daļu naudas iztērējusi savām vajadzībām, ziņo izdevums "Insider".

27 gadus vecā Kerija Peilina neilgi pēc milzīgajiem mežu ugunsgrēkiem Austrālijā 2020. gadā uzsāka ziedojumu kampaņu ar mērķi palīdzēt katastrofā cietušajiem. 

Kā iepriekš ziņots, šajos masveida savvaļas ugunsgrēkos tika nogalināti vai bez mājvietas atstāti aptuveni trīs miljardi dzīvnieku. 

Kampaņas ietvaros vairāk nekā 300 cilvēku ziedoja dažādas preces pārdošanai. Pelina kampaņas nolūkam arī bija izveidojusi "Facebook" grupu ar aptuveni 7000 biedriem. Visas ziedotās preces grupā tika izsolītas, un nauda tika aizskaitīta tieši uz Peilinas "PayPal" kontu.

Taču Peilina no lielās naudas summas labdarības organizācijām noziedoja tikai 11 eiro. Viņa rediģēja visus čekus tā, lai rastu priekšstatu, ka ir noziedojusi daudz lielāku summu.

Policija liecina, ka viņa bloķējusi visus ziedotājus, kas jautājuši, kā veicas ar kampaņas norisi. Taču spiediens no ziedotāju puses bijis tik liels, ka sieviete pati sazinājusies ar policiju un teikusi, ka par saziedoto naudu iegādājās tādas lietas kā trenažieri, paklāju un veikusi matu pieaudzēšanas procedūru.

Par pastrādāto viņai piespriests viena gada cietumsods. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu