Vācijas valdībai nācies samaksāt par Merkeles stilista un friziera pakalpojumiem 55 000 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas valdībai nācies samaksāt krietnu žūksni, proti, 55 000 eiro bijušās kancleres Angelas Merkeles stilistam un frizierim, vēsta "Tagesspiegel".

Izmantojot Informācijas brīvības likumu, žurnālisti iesniedza pieprasījumu un saņēma dokumentus, kuri apstiprina, ka Merkele joprojām iesniedz rēķinus federālajai valdībai par dažiem saviem izdevumiem.

Kā teikts ziņojumā, bijusī kanclere nepieņēma darbā savu ilggadējo grima mākslinieci, bet sāka izmantot daudz prestižāka friziera/grima mākslinieka pakalpojumus.

Iegūtajos dokumentos teikts, ka birojs apmaksā Merkeles friziera apmeklējumus un grimēšanu gan publiskiem, gan arī privātiem pasākumiem.

Par to viņa līdz šim iztērējusi gandrīz 55 tūkstošus eiro: 2023.gadā – 17 200 eiro, bet 2022.gadā – 37 780 eiro.

Valdība šādus izdevumus skaidroja ar to, ka Merkele pilda "pastāvīgos dienesta pienākumus neatkarīgi no tā, vai tie ir publiski vai privāti".

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

"Tagesspiegel" žurnālisti uzzināja, ka arī pašreizējais Vācijas kanclers Olafs Šolcs nežēlojas par savu izskatu pirms publiskas uzstāšanās.

Šogad viņa grims un frizieru apmeklējumi izmaksājuši jau 21 808 eiro, bet pērn - 39 910 eiro!

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Šā gada sākumā veiktās parlamentārās izmeklēšanas dati liecina, ka tēriņi fotogrāfiem, frizieriem un grima māksliniekiem palielinājušies līdz aptuveni pusotram miljonam eiro kopš 2022. gada. Tas ir gandrīz par 80% vairāk nekā 2021. gadā Merkeles vadības laikā.

Šādi tēriņi jau ir izraisījuši vāciešu neapmierinātību. Nodokļu maksātāju asociācijas prezidents Rainers Holcnāgels sacīja, ka izmaksas ir "jānominimalizē un šaubu gadījumā tās jāapmaksā privāti".​

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu