VIDEO Apokalipse Rīgā: Ielas pārplūdušas, satiksme paralizēta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apgrūtināta sabiedriskā transporta satiksme Rīgas ielās. 1. tramvajs.
Apgrūtināta sabiedriskā transporta satiksme Rīgas ielās. 1. tramvajs. Foto: Ekrānšāviņš no video

Kā ziņots jau iepriekš, Rīgā šovakar plosījies stiprs negaiss ar spēcīgām lietusgāzēm. Lietavu rezultātā ielas bijušas tik applūdinātas, ka daudzviet satiksmi nepieciešams apturēt.

Visgrūtāk ar mašīnu pārvietoties no Teikas un Purvciema, kur ielas ir vissmagāk applūdušas. Uz ielām stāv sabiedriskais transports, garas automašīnu rindas un daudzviet apstājušies Avārijas dienesta auto. 

VIDEO: Pārplūdušas Rīgas ielas

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

VIDEO: Pārplūdušas Rīgas ielas

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

VIDEO: Pārplūdušas Rīgas ielas

Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

VIDEO: Pārplūdušas Rīgas ielas

Turklāt negaisa ietekmē Latvijas vidus daļā traucēta elektroapgāde apmēram 9000 AS "Sadales tīkla" klientiem. 

VIDEO: Krusa pie Dārziņiem, Salaspils virzienā

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Ķekavas pilsētā un novadā, Ādažu, Ropažu, Salaspils un Olaines novadā. "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

VIDEO: Krusa Rīgā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu