VIDEO Četrgadniece rotaļu laukumā Jēkabpilī iekrīt akā. Izrādās, ka teritorija pieder Saeimas deputātes ģimenei (1)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Jēkabpilī četrgadīga meitenīte rotaļu laukuma teritorijā iekritusi kanalizācijas akā, kas nav bijusi kārtīgi noslēgta. Viņas mamma izplūst asarās, stāstot, ka meitiņai radusies psiholoģiska trauma. Izrādās, ka konkrētā teritorija pieder Saeimas deputātes Līgas Kļaviņas ģimenei, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

"Meita skrējienā uzleca uz akas vāka. Tas bija viens moments. Tās bija milisekundes, bērnam biju blakus, bet nespēju noreaģēt. Mēģināju pēc iespējas ātrāk noraut vāku. Paldies sievietei, kura arī bija bērnu laukumā kopā ar savu meitenīti. Viņa mums operatīvi palīdzēja," stāsta mamma. 

"Meita nebija bailīga, bet tagad ikdienišķās gaitās viņa saka: "Mammīt, nekāp virsū, tur ir aka! Rekur vēl ir aka!" Tas ir simbols, kas asociējas ar briesmām. Tas tiek pieminēts katru dienu.

Bērns baidās pat iet uz tualeti ārpus mājām, jo sveša vieta. Kad prasu, no kā baidās, saka, ka bail no akas, bail ieslīdēt caurumā.

Piemēram, bijām izbraukuši, bijām sabiedriskā vietā divu stundu attālumā no mājām. Bērns negāja tur uz tualeti, cietās līdz mājām. Teica - mammīt, es pacietīšos, es negribu iet, man bail no cauruma!" ar asarām acīs stāsta mamma.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde cietušo meitenīti nogādāja slimnīcā, kur bērnam konstatēja sasitumus un nobrāzumus.

"Tas varēja beigties traģiski," asarām acīs teica māte. Tajā pasă dienā viņa vērsās Valsts policijā (VP), cerot, ka vainīgos sauks pie atbildības.

Sieviete ir neizpratnē, kāpēc likumsargi ļoti ilgi neziņo, vai uzsākta izmeklēšana. 

Pēc notikušā akas vāks konkrētajā teritorijā nostiprināts, tomēr bērna māte uzskata, ka teritorijas saimniekam jāsaņem sods. Tāpat viņa cer, ka tiks kompensēts psihologa pakalpojums un samaksāts par morālo kaitējumu.

Izrādās, ka konkrētā teritorija pieder kādreizējās Jēkabpils pilsētas un novada deputātes, nu Saeimas deputātes Līgas Kļaviņas ģimenei.

Plašāk skaties sižetā! 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu