FOTO "Ceļ turīgu un laimīgu Latviju." Mecenātam Vītolam pasniedz Valstiskuma balvu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mecenātam Vītolam pasniedz Valstiskuma balvu.
Mecenātam Vītolam pasniedz Valstiskuma balvu. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs konstitucionālā likuma "Par Latvijas Republikas valstisko statusu" pieņemšanas 32. gadadienā Rīgas pilī pasniedzis Valstiskuma balvu mecenātam, sabiedriskajam darbiniekam, "Vītolu fonds" dibinātājam Vilim Vītolam.

"Valstiskuma balvas laureāts turību, no kuras nekautrējas, ieguvis bez burvestībām vai bez citu iegrūšanas nabadzībā. Viņš sācis no nekā - mācījies, strādājis, lai varētu atbalstīt savu ģimeni.

Pašaizliedzīga un mērķtiecīga darba rezultātā ir nopelnījis gana, lai varētu atbalstīt ne tikai savu ģimeni, bet arī citus Latvijas cilvēkus," uzrunājot klātesošos, sacīja Rinkēvičs, norādot, ka tagad Vītols vēlas redzēt, kā citi jauni cilvēki mācās, sasniedz savus mērķus un ceļ turīgu un laimīgu Latviju.

Valsts prezidents norādīja, Vītola mērķis Latvijas valsts mērķu ieskatā ir panākt, lai Latvija ir valsts ar visaugstāko universitāti beigušo ļaužu īpatsvaru, kas ir arī veids, kā veicināt visu labklājību.

Vītols ir uzsvēris, ka ne jau viņš vienīgais atbalstījis simtiem un tūkstošiem jauniešu izglītību. Un Rinkēvičš uzrunā norādīja, ka tā tiešām ir - Vītola padarītie darbi ir uzrunājuši citus.

"Protams, tas nav viena cilvēka darbs. Protams, tas nav viena cilvēka dāsnums. Protams, tā nav viena cilvēka vīzija par gudrāku, laimīgāku un turīgāku Latviju. Valstiskuma balva nozīmē, ka šis cilvēks ir spējis viena mērķa vārdā sapulcināt veselu kopienu, veselu ļaužu pulku, kurā visi grib sasniegt vienu un to pašu labo mērķi," pauda prezidents.

Valstiskuma balva pirmo reizi pasniegta 2021.gada 21.augustā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienā.

Kā ziņots, Rīgas pilī šodien plkst.12 svinīgā ceremonijā pasniegta otrā Valstiskuma balva, kuru iedibinājusi biedrība "4.maija deklarācijas klubs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu