Lielupē atrasts nelikumīgs pārsteidzoša lieluma zvejas murds

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ZhakYaroslav/Shutterstock

Jelgavas novada Pašvaldības policija patrulēšanas laikā Lielupes ūdenstilpnē konstatēta nelegāla pašdarināta zivju ķeramā rīka izmantošana.

Atrastais zvejas murds ir pārsteidzošā lielumā - 1,7 x 0,9 x 0,8 metri. Diemžēl ne reizi vien bijuši gadījumi, kad Jaunsvirlaukas pagasta robežās ietilpstošajā Lielupē nelikumīgi izgatavoti un izvietoti zivju ķeramie instrumenti, pauž pašvaldības pārstāve.

Jelgavas novada Pašvaldības policija atgādina, ka Ministru kabineta noteikumi "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" noteic, ka makšķerēšanā izmanto rīkus, kas sastāv no makšķerauklas ar āķi (āķiem) vai makšķerkāta ar makšķerauklu ar āķi (āķiem). Citu rīku lietošana zivju ieguvei makšķerēšanas laikā ir aizliegta.

Izņēmums ir attiecībā uz tīkliņa, kurš nav lielāks par 1,5 x 1,5 metriem, izmantošanu un trīsuļodu kāpuru un sānpelžu ieguvi. Turklāt arī zemūdens medību laikā loma iegūšanai aizliegts izmantot jebkurus tīklus vai uztveramos tīklus, kā arī zivis un vēžus ķert ar rokām.

Murdu drīkst izmantot vien rūpnieciskajā zvejā iekšējos ūdeņos, ja zvejnieks pašvaldībā noslēdzis rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu un saņēmis zvejas licenci. Izņēmums ir, ja rūpnieciskā zveja notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos vai licencēto rūpniecisko zveju.

Projektā "Zivju resursu aizsardzības pasākumiem un kontroles efektivitātes paaugstināšanai ūdenstilpnēs nepieciešamais tehniskais nodrošinājums" Jelgavas novada Pašvaldības policija iegādājusies zivju resursu aizsardzības pasākumiem un kontroles efektivitātes paaugstināšanai ūdenstilpnēs nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, kas atvieglo darbu inspektoriem, kuri papildus tiešajiem pienākumiem veic upju apsekošanu un makšķerēšanas kontroli novadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu