VIDEO Daži skolotāji Daugavpilī valodas dēļ pārtrauc darba tiesiskās attiecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola
Skola Foto: Africa Studio/Shutterstock

Vairākas skolas izjūt pedagogu trūkumu. Atsevišķi skolotāji izlēmuši pārtraukt darba tiesiskās attiecības tieši valodas prasību dēļ, vēsta Latvijas Televīzija.

Latvijas skolās trūkst 645 pilnas slodzes pedagogu. Rīgas bērnudārzos ir aptuveni 100 vakances, bet skolās visvairāk izjūt latviešu valodas skolotāju trūkumu, sevišķi mazākumtautību skolās.

Video: LTV sižets

Vairāki skolotāji uzteikuši darba tiesiskās attiecības nepietiekamu zināšanu dēļ, Daugavpils bērnudārzos šā iemesla dēļ amatu atstājuši vairāk nekā 20 pedagogu.

Valsts valodas centrs ziņo, ka nepietiekamu novērtējumu valodas zināšanām ieguvuši 116 Latvijas pedagogu, no kuriem 35 ir atstādināti, bet 57 atbrīvoti no amata. Vairāki skolotāji uzteikuši darbu arī pēc savas iniciatīvas.

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības jautājumos Ināra Dundure norāda, ka situācija ar pedagogu trūkumu būs izteiktāka tuvākajos gados, jo šobrīd valodas prasības noteiktas pirmo, trešo un septīto klašu pasniedzējiem, bet no 2025. gada šī prasība attieksies uz pilnīgi visiem klašu posmiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu