VIDEO Dienvidāfrikā sācies BRICS samits, kur Krieviju Putina vietā pārstāv Lavrovs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Johannesburgā sākas BRICS samits, Krieviju Putina vietā pārstāv Lavrovs
Johannesburgā sākas BRICS samits, Krieviju Putina vietā pārstāv Lavrovs Foto: Twitter/@nexta_tv

22. augustā Dienvidāfrikas lielākajā pilsētā Johannesburgā sācies piecu lielo jaunietekmes valstu - Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un DĀR - jeb BRICS samits, vēsta ārvalstu mediji. 

Īpašas cerības uz samitu liek Krievija, jo pēc iebrukuma Ukrainā tā ir nonākusi starptautiskajā izolācijā, tai vitāli ir nepieciešami jauni sabiedrotie, norāda analītiķi.

Pirmo reizi pēdējo 10 gadu laikā samita laikā tiks apspriests BRICS paplašināšanas jautājums, jo arī vairākas citas valstis ir izteikušas vēlmi pievienoties blokam.

Uz samitu ir uzaicināti aptuveni 40 valstu vadītāji. Starp potenciālajiem kandidātiem ir Kazahstāna, Saūda Arābija, Irāna, AAE, Argentīna, Indonēzija, Ēģipte, Etiopija un ducis citu valstu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi orderi Krievijas diktatora Vladimira Putina aizturēšanai saistībā ar tūkstošiem bērnu izvešanu no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju. Tā kā DĀR ir SKT dalībvalsts, tai vajadzētu Putinu aizturēt, ja viņš ierastos valstī.

"Pēc abpusējas vienošanās Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins neapmeklēs samitu, bet Krievijas Federāciju pārstāvēs ārlietu ministrs [Sergejs] Lavrovs," jau jūlijā paziņojumā norādīja DĀR prezidenta Sirila Ramafosas preses sekretārs Vinsents Magvenja.

BRICS samits Johannesburgā notiek no 22. līdz 24. augustam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu