Puse skolēnu Latvijā saskārušies ar fizisku vardarbību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ground Picture/Shutterstock

Gandrīz 90% bērnu atzinuši, ka skolā tiek apcelti vai redzējuši, kā tiek apcelti citi, liecina vecāku aptaujas dati, ko veikusi organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Savukārt 59% bērnu tikuši kādā brīdī izstumti, bet 50% saskārušies ar fizisku vardarbību.

Šī gada jūlijā rīkotajā tiešsaistes aptaujā no vairāk nekā 400 Latvijas vecākiem vairums - teju 67% - aptaujāto atzinuši, ka viņu bērns skolā dažādu iemeslu dēļ bijis apcelts, savukārt vēl 19% zina, ka viņu atvase bijusi blakus un novērojusi pret kādu citu vērstu mobinga situāciju.

Biedrības "Esi centrs" vadītāja Madara Mickeviča norādīja, ka mobinga novēršanā nepieciešams iesaistīties katram sabiedrības loceklim, un pieaugušie nedrīkst palikt vienaldzīgi, redzot vai dzirdot par mobingu uz ielas, skolā vai kaimiņu ģimenē.

Lai uzlabotu situāciju, "Procter & Gamble" zīmols "Head&Shoulders" sadarbībā ar "Esi centrs" sācis kampaņu mobinga novēršanai "Apturēsim mobingu skolās!".

Kampaņā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti biedrībai "Esi centrs" ar mērķi pilnveidot skolēnu sociāli emocionālās prasmes. Vismaz 100 skolām visā Latvijā tiks nogādāti speciāli veidoti grāmatu un mācību materiālu komplekti. Tāpat apmācīti treneri vadīs nodarbības klasēm, kā arī tiks organizēts pedagogu apmācību kurss.

Par mobingu dēvējama vienaudžu savstarpējā vardarbība. Par mobinga iemesliem var kalpot dažādas upura atšķirības no pārējiem, tostarp uzvedība, ārējais izskats, sliktākas sekmes, atšķirīgas intereses vai mazāks materiālais nodrošinājums. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu