Viens no lielākajiem Igaunijas jaunuzņēmumiem plāno kolektīvo atlaišanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Identitātes verifikācijas uzņēmums "Veriff", kas ir viens no Igaunijas lielākajiem jaunuzņēmumiem, Bezdarba apdrošināšanas fondā iesniedzis paziņojumu par kolektīvo atlaišanu, kas paredz no darba atbrīvot 55 cilvēkus.

Lēmumus samazināt darbavietu skaitu uzņēmums pamato ar sarežģīto situāciju globālajā tirgū, vēsta laikraksts "Postimees".

Bezdarba apdrošināšanas fonds apstiprināja, ka uzņēmums plāno likvidēt 55 darbavietas, no kurām lielākā daļa atrodas Tallinā, bet dažas arī Tartu.

"Veriff" atzina, ka darbavietu skaita palielināšana pēdējos gados bijusi pārāk strauja, bet sarežģītie apstākļi globālajā tirgū ierobežo izaugsmes iespējas tehnoloģiju sektorā.

Līdzās darbinieku atlaišanai Igaunijā "Veriff" plāno likvidēt arī 46 darbavietas ārvalstīs, ziņo Igaunijas lietišķais laikraksts "Aripaev". Kopumā "Veriff" plāno darbavietu skaitu samazināt par piektdaļu.

Šogad februārī "Veriff" jau iesniedza Bezdarba apdrošināšanas fondā paziņojumu par 42 darbavietu likvidāciju Igaunijā. Šogad 37 "Veriff" bijušie darbinieki reģistrējušies Bezdarba apdrošināšanas fondā un 11 no viņiem joprojām ir jaunas darbavietas meklējumos.

Pirms jaunākā paziņojuma par darbavietu likvidāciju "Veriff" bija 330 darbinieki. Pērn trešajā ceturksnī kompānijai bija 427 darbinieki, liecina Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta dati.

2022.gada janvārī "Veriff" saņēma ārvalstu riska kapitāla fondu finansējumu 100 miljonu ASV dolāru vērtībā, tādējādi uzņēmuma vērtība pieauga līdz 1,5 miljardiem dolāru un tas sasniedza tā dēvētā vienradža statusu. Igaunijas jaunuzņēmumu asociācijas "Startup Estonia" dati liecina, ka pēc ieņēmumu apjoma "Veriff" ir otrs lielākais Igaunijas jaunuzņēmums, atpaliekot tikai no "Bolt".

Pērn "Veriff" ieņēmumi sasniedza 36,1 miljardu eiro, kamēr tīrie zaudējumi bija 32,9 miljoni eiro, ko sedza māteskompānijas iemaksas pašu kapitālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu