Caune iekļūst pasaules čempionāta finālā 5000 metru skrējienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas skrējēja Agate Caune trešdien Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā sasniedza 5000 metru distances finālu, izcīnot ceturto vietu pusfinālā.

Divos pusfinālos 40 sportistes cīnījās par vietu finālā, no katra pusfināla izšķirošo skrējienu sasniedzot labākajām astoņām.

19 gadus vecā valmieriete jau skrējiena sākumā uzņēmās distances vadību un palielināja savu pārsvaru, kas pēc pusdistances pārsniedza 20 sekundes. Pēdējos trīs apļos sekojošās skrējējas pakāpeniski samazināja latvietes pārsvaru.

Noslēdzošajā aplī vadību neizdevās noturēt, tomēr finišs 15 minūtēs un 0,48 sekundēs ļāva par 3,37 sekundēm labot personīgo rekordu un iekļūt sestdien gaidāmajā finālā. Šajā pusfinālā uzvarēja kenijiete Beatrise Čebeta, kura finišēja 14 minūtēs un 57,70 sekundēs, divas sekundes simtdaļas atpalika etiopiete Gudafa Cegaja, bet 2,4 sekundes zaudēja Kenijas staiere Margaret Čelimo Kipkemboi.

Otrajā pusfinālā skrējiens bija ātrāks un uzvaru tajā izcīnīja nīderlandiete Sifana Hasana, kura finišēja 14 minūtēs un 32,29 sekundēs. Visas pirmajā astoņniekā finišējušas sportistes bija ātrākas par pirmā pusfināla dalībniecēm, līdz ar to Caune sasniedza 12. labāko rezultātu.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27.augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu