Jaunpils labdarības koncertā vētras postījumu atjaunošanai saziedoti vairāk nekā 37 tūkstoši eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

23. augusta vakarā Jaunpils pils laukumā izskanēja vērienīgs labdarības koncerts piecu stundu garumā "Ar mūziku pret vētru" Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai pēc lielās vētras, kas Jaunpils pagastā plosījās 7. augustā. Tapis zināms, cik vakara gaitā tika saziedots.

Koncertu apmeklēja vairāk nekā pieci tūkstoši apmeklētāju, kas Jaunpilij bijis vērienīgākais pasākuma apmeklētāju skaits, kāds līdz šim pieredzēts. 

Jaunpils pils pārstāvji informē, ka

kopējā saziedotā summa ir 37 246,21 eiro.

Mākslinieki, visi kā viens, apgalvoja, ka atmosfēra, kas valdīja izpostītās pils pakājē, caurais, izgaismotais pils jumts, radīja īpaši maģisku, emocionālu baudījumu un gandarījumu gan par uzstāšanos, gan kopā būšanu.

Pasākumu īpaši atraktīvu un dzīvu padarīja vakara vadītāji – jaunpilniece Baiba Sipeniece-Gavare un Jaunpils draugs Valters Krauze, kuri publiku smīdināja un ļāva nepagurt visas piecas garās un emocijām bagātās koncerta stundas.

"No sirds sakām paldies visiem mūziķiem un aktieriem, kuri ziedoja savu laiku un talantu Valsts nozīmes kultūras pieminekļa - Jaunpils pils glābšanā! Sakām lielu paldies arī koncerta apmeklētājiem, atbalstītājiem un arī fantastiskajiem sadarbības partneriem - skatuves un gaismu meistariem, skaņotājiem, filmēšanas komandai un citiem, bez kuriem šis pasākums nebūtu varējis notikt tik augstā kvalitātē," teic Jaunpils Pils kultūras centra vadītāja Inese Gintere. 

Ziedot būs iespējams līdz pat 31. augustam īpaši izveidotā ziedojumu kontā, kas pieejams vietnē "Bezrindas.lv".

Jau vēstīts, ka Jaunpils pils valdes locekle Kristīne Liepiņa pēc vētras, kas plosījās 7. augustā, apstiprināja, ka visvairāk cietusi pils teritorijas dienvidu puse - izsisti kopumā 40 logi ar dubultrūtīm, cietuši arī vēsturiskie logu rāmji.

Labdarības koncertā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu