"Viņa nāve ir liels zaudējums visai valstij." Kadirovs publicējis vēstījumu par Prigožinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs Foto: CHINGIS KONDAROV/REUTERS

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs izteicis līdzjūtību algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina ģimenei un draugiem pēc ziņām par viņa nāvi, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza". 

Kadirovs Prigožinu nodēvēja par "svarīgu personu valsts mērogā", taču atzīmēja, ka "Vagner" vadītājs nesen "vai nu neredzēja, vai nevēlējās redzēt pilnu ainu par valstī notiekošo" un nolika "personiskās ambīcijas" augstāk par "valstiski ārkārtīgi svarīgiem jautājumiem". 

"Visu pārējo varētu atrisināt vēlāk. Bet tieši tāds viņš bija, Prigožins, ar savu dzelžaino raksturu un vēlmi iegūt to, ko gribēja tieši tad un tur. Neapšaubāmi, viņš sniedza lielu ieguldījumu SMO [speciālajai militārajai operācijai]. Un šos nopelnus viņam nevar atņemt. Viņa nāve ir liels zaudējums visai valstij," savā "Telegram" kanālā rakstīja Kadirovs.

Kā ziņots, rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23. augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23. jūnijā.

Prigožins trešdien gāja bojā, nogāžoties lidmašīnai Krievijas Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, viņu vidū vairāki "Vagner" komandieri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu