VIDEO Putins pirmoreiz pēc Prigožina nāves nāk klajā ar paziņojumu (4)

Papildināts
Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas diktators Vladimirs Putins pēc "Vagner" vadoņa Jevgeņija Prigožina nāves aviokatastrofā nācis klajā ar paziņojumu, ziņo raidorganizācija BBC.

Putins pirmo reizi ir runājis par trešdienas, 23. augusta, aviokatastrofu.

"Ja patiešām [avarējušajā lidmašīnā] atradās, un sākotnējie dati liecina, ka tur atradās "Vagner" pārstāvji, es vēlos norādīt, ka tie ir cilvēki, kas sniedza nozīmīgu ieguldījumu mūsu kopīgajā uzdevumā - cīņā pret neonacistisko režīmu Ukrainā. Mēs to atceramies, mēs to zinām, un mēs to neaizmirsīsim," izmantojot klasisko Kremļa propagandu, izteicās kara noziedznieks.

"Prigožinu es pazīstu ļoti ilgi – kopš 90. gadu sākuma. Viņa liktenis bija sarežģīts. Viņš bija talantīgs cilvēks un uzņēmējs, kurš strādāja ne tikai mūsu valstī un ar rezultātiem, bet arī ārzemēs – īpaši Āfrikā," turpina Putins.

"Viņš dzīvē pieļāva gan nopietnas kļūdas, gan panāca vajadzīgos rezultātus - gan sev, gan arī tad, kad es viņam to lūdzu kopīga mērķa vārdā," pauž Putins.

"Runājot par aviokatastrofu, vispirms vēlos izteikt visdziļāko līdzjūtību visu bojāgājušo ģimenēm. Tā ir traģēdija," noslēgumā saka diktators.

VIDEO: Putina paziņojums par Prigožina nāvi

Kā ziņots, rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Prigožins trešdien gāja bojā, nogāžoties lidmašīnai Krievijas Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, viņu vidū vairāki "Vagner" komandieri.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu