VIDEO un FOTO Ieskaties, kas notiek Uzvaras parka teritorijā gadu pēc padomju pieminekļa nojaukšanas (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2022. gada 25. augustā Pārdaugavā tika nogāzts obelisks lielākajam padomju piemineklim Baltijā. Šī diena Latvijai iezīmēja jaunu sākumu, jo no galvaspilsētas ainavas pazuda 79 metrus augstais betona stabs, bet parkā sākās labiekārtošanas darbi. "Apollo.lv" devās uz Pārdaugavu, lai aplūkotu, kas notiek tieši gadu pēc "okupekļa" demontēšanas. 

Rīgas dome parkā ir iecerējusi veikt vērienīgus apbūves projektrus, ieskaitot sporta laukumu un skeitparku.

Foto: Gads pēc "okupekļa" nojaukšanas. Kas notiek parka teritorijā?

Uzvaras parka labiekārtošanas koncepcija paredz darbus veikt divos posmos. Pirmajai kārtai paredzētais finansējums ir 7 695 900 eiro.

Domē informē, ka Uzvaras parka atjaunošana un teritorijas labiekārtošanas" pirmās kārtas projekta izpilde iekļaujas plānotajā laikā.

Pašlaik turpinās aktīva risinājumu izstrāde un saskaņošana.

Pirmajā kārtā veidos parka ainavisko daļu deviņu hektāru platībā. Plānots ierīkot aptuveni 0,5 hektāru lielu ūdenstilpi ar labiekārtotu krastu un izbūvētiem tiltiņiem. Izbūvēs slēpošanas/skrituļošanas celiņu viena kilometra garumā, kas nekrustosies ar gājēju celiņiem, jo krustojuma vietās izveidos tiltus un tuneļus.

Projektā paredzēts iebūvēt batutus, šūpoles un smilšu kasti bērniem, bet pieaugušajiem un jauniešiem - galda tenisa galdus, dambretes galdus.

Parkā ierīkos ainavisko skeitborda trasi un uzstādīs ielu vingrošanas elementus. Teritoriju labiekārtos, uzstādot jaunus soliņus, velo statīvus, atkritumu tvertnes, kā arī nomainot apgaismojumu. Tiks veidoti arī apstādījumi ar 1500 jauniem kokiem.

Uzvaras parka labiekārtošanas pirmo kārtu plānots pabeigt šogad.

Kā apstiprināja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA), būvnieki esot apstiprinājuši, ka darbi norit pēc plāna.

Ratnieks gan piebilda, ka ir iecerējis vienoties ar būvniekiem, ka daļu parka teritorijas labiekārto ātrāk un tā būtu pieejama Lāčplēša dienā, 11. novembrī, kad tiek plānots lāpu gājiens ar zemessargu un karavīru piedalīšanos.

Ratnieks atzina, ka šobrīd varētu būt aizķeršanās ar koku stādīšanu, taču viņš cer, ka teritorija būs sakopta un to varēs izmantot jau novembrī.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība "Aidaco Group", kuru veido SIA "Kodols M" un SIA "Aidaco Construction".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu